Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών

AIMODOSIA FEVROYARIOU AFISSA

Από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, έως και το Σάββατο 26 Νοεμβρίου

Με σύνθημα: «Στις κρίσεις απαντούμε με κοινωνική αλληλεγγύη», προετοιμάζεται το ισχυρό κίνημα του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς να συμμετάσχει στη μεγάλη γιορτή της ανθρωπιάς που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.
Πρόκειται για την Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς που θα πραγματοποιηθεί από μεθαύριο, Σάββατο 19 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022, αρχίζοντας από τις Δ.Ε. Πεύκων για να ακολουθήσουν οι Δ.Ε. Συκεών, Νεάπολης και Αγ. Παύλου. Η προσέλευση των εθελοντών θα γίνεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων του υγειονομικού πρωτοκόλλου, για την αποφυγή της περαιτέρω διάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.
Κατά τη διάρκεια της Εθελοντικής Αιμοδοσίας εξειδικευμένα στελέχη φορέων θα ενημερώνουν τους προσερχόμενους αιμοδότες για την ανάγκη να γίνουν δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων, όπως και δωρητές και δωρήτριες οργάνων σώματος.
«Η καρδιά της κοινωνικής προσφοράς, της κοινωνικής ευθύνης, ευαισθησίας και ευσυνειδησίας, της ανθρωπιάς, της ανιδιοτέλειας και της αλληλεγγύης χτυπάει για ακόμα μία φορά δυνατά στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών. Οι μέρες που περάσαμε και περνάμε είναι δύσκολες για όλους και όλες μας, αλλά πολύ περισσότερο για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας που στηρίζουν την ελπίδα τους σε μια σταγόνα από το πολύτιμο αίμα μας και δίνουν τη δική τους προσωπική μάχη στο παρασκήνιο του κορωνοϊού, και μάλιστα σε μια περίοδο που στα νοσοκομεία μας καταγράφεται δραματική έλλειψη αίματος. Δεν εφησυχάζουμε, αλλά συνεχίζουμε να βοηθάμε», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, απευθύνοντας πρόσκληση «προς όλους τους συμπολίτες μας να προσέλθουν και να συμμετάσχουν στην εκστρατεία αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης».

Το πρόγραμμα

Για την επιτυχία και αυτής της εκστρατείας, κλιμάκια του Δήμου Νεάπολης-Συκεών πραγματοποιούν εξορμήσεις σε κεντρικά σημεία και σε γειτονιές μεταφέροντας την πρόσκληση συμμετοχής στη μεγάλη γιορτή ανθρωπιάς κι ευαισθησίας.
Τέτοιες εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν ήδη στις Λαϊκές Αγορές Συκεών, επί της οδού Ρήγα Φεραίου και Πεύκων όπου ομάδα των ΚΔΑΠ-μεΑ Συκεών και στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στους καταναλωτές.
Κι αυτή η εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Αγ. Παύλος», «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου», και με την υποστήριξη των τοπικών συλλόγων και φορέων. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημ. Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19, Πεύκα)
Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 // 8 π.μ.-2 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές
Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές
Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές
Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές
Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022
Δημ. Κατάστημα Νεάπολης // 10 π.μ.- 8 μ.μ.
Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη
Δημοτικό Γυμναστήριο Αγ. Παύλου // 9 π.μ.- 2 μ.μ.
Ανθέων 14, Αγ. Παύλος
Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημ. Κατάστημα Νεάπολης
Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη
Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 // 9 π.μ.- 2 μ.μ.
Δημ. Κατάστημα Νεάπολης
Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020