Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιθεώρηση Τζιτζικώστα σε έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια στην Ημαθία

tzitzi hma

"Το έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Ημαθία είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη", δήλωσε ο Περιφερειάρχης

Έργα που ολοκλήρωσε και υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Ημαθία επισκέφτηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ημαθίας Στέργιο Μουρτζίλα και Απόστολο Νεστορόπουλο επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Κοπανού στον Δήμο Νάουσας, το οποίο ανακαινίστηκε και αναβαθμίστηκε ενεργειακά με πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ακολούθως ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε την εθνική οδό Νάουσας – Σκύδρας, στη διασταύρωση Κοπανού και στην περιοχή της Πατρίδας, όπου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ολοκλήρωσε ήδη μια σειρά από ασφαλτοστρώσεις και βελτιώσεις, τοποθέτησε νέα σήμανση και στηθαία ασφαλείας, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το επίπεδο οδικής ασφάλειας του δρόμου.
Επίσης, ο Περιφερειάρχης πραγματοποίησε αυτοψία στις εργασίες καθαρισμού του ρέματος στα Λευκάδια, που υλοποίησε η Περιφέρεια και έχουν ήδη ολοκληρωθεί.
Στη Βέροια ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε το 6ο και 13ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο επίσης με πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακαινίστηκε και αναβαθμίστηκε ενεργειακά.
Τέλος ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε τη Σχολή Μετεκπαίδευσης Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας στη Βέροια, όπου προγραμματίζεται η εκπόνηση μελέτης και η έκδοση των απαιτούμενων αδειών, προκειμένου να ανεγερθεί νέο κτίριο κοιτώνων 3.000 τ.μ. Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Στη Νάουσα οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Δημάρχου Ηρωικής Πόλης Νάουσας Νίκου Καρανικόλα και στη Βέροια παρουσία του Δημάρχου Βέροιας Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη.
Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: “Το έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Ημαθία είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη. Η ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων της Νάουσας και της Βέροιας, έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες μαθητές πλέον να φοιτούν σε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία. Εκτός από τις σχολικές υποδομές αξιοποιούμε εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, προκειμένου να ενισχύσουμε την οδική ασφάλεια σε εθνικές και επαρχιακές οδούς και να βελτιώσουμε τις συνθήκες μετακίνησης των συμπολιτών μας, αλλά και των επαγγελματιών και των επισκεπτών στην Κεντρική Μακεδονία. Στον κομβικό οδικό άξονα, τόσο για την Ημαθία, όσο και για την Πέλλα, που συνδέει τη Νάουσα με τη Σκύδρα, ήδη έχουμε ολοκληρώσει μια σειρά από παρεμβάσεις, που βελτίωσαν σημαντικά τις συνθήκες και την ποιότητα της μετακίνησης, ενώ προχωρήσαμε και στις μελέτες, προκειμένου και τα τελευταία τμήματα του δρόμου να αποκατασταθούν και να βελτιωθούν. Και βέβαια στις προτεραιότητές μας είναι η αντιπλημμυρική προστασία της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα πολλαπλασιάζονται και απαιτείται διαρκής και συνεχώς μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου τα αντιπλημμυρικά έργα να ολοκληρωθούν, να συντηρηθούν και να ενισχυθούν. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί σήμερα δεκάδες αντιπλημμυρικά έργα, τόσο σε επίπεδο υποδομής, όσο και σε επίπεδο συντήρησης και βελτίωσης. Ο καθαρισμός και η συντήρηση του ρέματος στα Λευκάδια είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες δεν περιοριζόμαστε στη θωράκιση μόνο των αστικών κέντρων, αλλά και των αγροτικών περιοχών, προκειμένου να προστατεύσουμε πρωτίστως τη ζωή των συμπολιτών μας και ακολούθως τις περιουσίες τους και το φυσικό περιβάλλον. Τέλος επισκέφτηκα σήμερα τη Σχολή Αστυνομίας στη Βέροια. Ένα κόσμημα για την πόλη, ένα κόσμημα για την Κεντρική Μακεδονία, για το οποίο αισθάνομαι υπερήφανος, καθώς ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διεκδικήσαμε, στηρίξαμε και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε αυτή τη δομή διαχρονικά. Ξεκινώντας τη μελέτη για την ανέγερση του νέου κτιρίου των κοιτώνων κάνουμε το πρώτο βήμα, για την περαιτέρω αναβάθμιση της Σχολής και της ποιότητας σπουδών των Ελλήνων αστυνομικών”.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020