xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Κακουργηματικές διώξεις για θανάτους σε γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης

20170215 125938

Στη Δικαιοσύνη το πόρισμα της ελεγκτικής αρχής

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλος αριθμός θανάτων, άσκησε εισαγγελέας εις βάρος των υπευθύνων οίκου ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, όπου τον Αύγουστο του 2020 είχε εκδηλωθεί συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, στο συγκεκριμένο γηροκομείο έχασαν τη ζωή τους 36 τρόφιμοι μετά από επιπλοκές, οι οποίες συνδέθηκαν με την Covid-19.

Για την περίπτωση του Ασβεστοχωρίου είχε υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση και ακολούθησε έρευνα από αρμόδια ελεγκτική αρχή, το πόρισμα της οποίας διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και παραγγέλθηκαν ποινικές διώξεις.

Κατά πληροφορίες, στο πόρισμα περιγράφονται μια σειρά από παραβιάσεις των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού, όπως υπεράριθμοι τρόφιμοι, μη τήρηση αποστάσεων σε χώρους φιλοξενίας των ηλικιωμένων, μη διενέργεια ανά τακτά διαστήματα δειγματοληπτικών τεστ κ.ά.

Ο δικαστικός φάκελος βρίσκεται ήδη στα χέρια του ανακριτή, όπου θα κληθούν το επόμενο διάστημα να απολογηθούν οι υπεύθυνοι, με την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

επιστροφή στην κορυφή