ΡΟΗ 24/7:

Ο Σ.Ε.Γ.Ε. στρατηγικός συνεργάτης του Προγράμματος "European Startup Universe Greece"

Sege 22.02 2

Στις 28/02 το 3ο Pre-Event με τίτλο "Γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και στο Οικοσύστημα των Startups"

Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί το 3ο Pre-Event του προγράμματος European Startup Universe Greece, με τίτλο “Γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και στο Οικοσύστημα των Startups. Το European Startup Universe Greece, όπου ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.) συμμετέχει ενεργά ως στρατηγικός συνεργάτης, είναι ένα πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στο οποίο δίνεται δωρεάν η ευκαιρία σε ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογικού χαρακτήρα, να δικτυωθούν μεταξύ τους, αλλά κυρίως με καθιερωμένους ιδρυτές/τριες, επενδυτές/τριες, σπουδαίους/ες συμβούλους επιχειρήσεων και ειδικούς του οικοσυστήματος των startups.

Όπως και στα δύο προηγούμενα Pre-Events του European Startup Universe Greece, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω Facebook Live. Το παρόν Pre-Event θα συντονίζεται από την Αθηνά Καλτσίκη, η οποία είναι η φετινή διοργανώτρια του προγράμματος στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Λίνα Τσαλταμπάση, Πρόεδρος Σ.Ε.Γ.Ε. και CEO του ομίλου εταιρειών OECON Group, η Δάφνη Βιτσικουνάκη, Γραμματέας Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων στο Α' Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στον Άγιο Φραγκίσκο, η Μαρία Χαλά, Angel Investor, Σύμβουλος επιχειρηματικότητας & Επικεφαλής του Female Founders' Startups Cluster, του ICC WOMEN HELLAS και ο Χρήστος Κοτσακάς, δημοσιογράφος στο Epixeiro.gr.

Οι αιτήσεις του European Startup Universe έχουν ήδη ανοίξει για τις νεοφυείς επιχειρήσεις και το πρόγραμμα τρέχει ταυτόχρονα σε 10 χώρες, με διάρκεια 6 εβδομάδες από 1η Μαρτίου μέχρι και 7 Απριλίου του 2022. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας του Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Χορηγός του European Startup Universe Greece είναι το e-food, που για ακόμα μια φορά βρίσκεται δίπλα στους νέους επιχειρηματίες σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του startup οικοσυστήματος της χώρας και υποστηρικτές του προγράμματος το ViOS coworking, ένα περιβάλλον χώρου εργασίας που δίνει προτεραιότητα στην ευημερία και την ευεξία των εργαζομένων. Επιπλέον, το πρόγραμμα έχει ως στρατηγικούς συνεργάτες το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στον Άγιο Φραγκίσκο, τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.), την Smart Umbrella-Innovation & Development Hub και το Entrepreneurship Hub of ACT.

Οι ομάδες που θα αιτηθούν θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε workshops, ευκαιρίες χρηματοδότησης και εβδομαδιαίες ζωντανές συνομιλίες Q&A με έμπειρους ιδρυτές και επενδυτές νεοφυών επιχειρήσεων. Επίσης, θα έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό, αλληλεπίδραση με την κοινότητα μέσω forum, καθώς και διάφορες προσφορές και εκπτώσεις.

Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη των νέων επιχειρηματιών, αλλά και η ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων.

Το European Startup Universe της Ελλάδας προσδοκάται να περατωθεί με επιτυχία και να μεγαλώσει, προκειμένου να δημιουργήσει ένα πρόσφορο έδαφος σε νέους ιδρυτές να διαδώσουν και ενδυναμώσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

Δηλώστε συμμετοχή στο πρόγραμμα https://thestartupuniverse.org/

επιστροφή στην κορυφή