ΡΟΗ 24/7:

Μπάιντεν: "Θα χτυπήσουμε το ρούβλι - Δεν θα στείλουμε στρατό στην Ουκρανία"

biden joe324222

Νέο διάγγελμα του Αμερικανού Προέδρου

Την «απάντηση» των ΗΠΑ στην ρωσική εισβολή έδωσε με διάγγελμά του ο Τζο Μπάιντεν που έκανε λόγο για απόπειρα του Πούτιν να αναβιώσει την Σοβιετική Ένωση. Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε πως έδωσε εντολή για νέες κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών. Επίσης δήλωσε πως παγώνει στις ΗΠΑ κάθε περιουσιακό στοιχείο των Ρώσων στους οποίους επιβάλλονται κυρώσεις.

Ειδικότερα εκτιμάται πως θα μπλοκάρει σχεδόν το 50% των εισαγωγών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στη Ρωσία, ενώ θα επιβληθούν κυρώσεις σε άλλες τέσσερις ρωσικές τράπεζες, περιλαμβανομένης της VTB.

Όπως είπε, οι κυρώσεις θα έχουν «σοβαρό κόστος στη ρωσική οικονομία, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα».

«Έχουμε επιβάλει κυρώσεις σε ρωσικές τράπεζες, με αποθέματα 1 τρις. δολάρια. Θα χτυπήσουμε το ρούβλι, να μην μπορούν να κάνουν συναλλαγές με γιεν, ευρώ, δολάριο, να μην μπορούν να χρηματοδοτήσουν τον ρωσικό στρατό» τόνισε.

«Ο Πούτιν είναι αυτός που επέλεξε αυτόν τον πόλεμο και θα υποστεί τις συνέπειες ο ίδιος και η χώρα του» είπε ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα πολεμήσουν αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία, αλλά θα υπερασπιστούν κάθε σπιθαμή νατοϊκού εδάφους

Επίσης ο Μπάιντεν κάλεσε τις εταιρείες ενέργειας να μη εκμεταλλευθούν την κατάσταση, ανεβάζοντας τις τιμές πετρελαίου και αερίου.

επιστροφή στην κορυφή