ΡΟΗ 24/7:

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση κοσμήματος και ωρολογίων "Athens International Jewellery Show"

Athens International Jewellery Show2022

Στο Metropolitan Expo έως τις 28 Φεβρουαρίου

Η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας σηματοδοτείται και από γεγονότα όπως η πορεία της φετινής Athens International Jewellery Show (AIJS), επισήμανε από το βήμα των εγκαινίων της Έκθεσης, που πραγματοποιήθηκαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η συμμετοχή στην Έκθεση είναι μεγάλη, όπως και η επισκεψιμότητα σύμφωνα με τα δεδομένα της πρώτης ημέρας λειτουργίας της.

Ο Υπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στους εκθέτες και υπογράμμισε την υψηλή προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία του κλάδου του κοσμήματος.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας χαρακτήρισε την AIJS ως έκθεση-υπόδειγμα, ενώ σημείωσε πως ο εθνικός εκθεσιακός φορέας επανέρχεται σε φάση πλήρους δραστηριότητας μετά την πανδημία.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών, Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), Πέτρος Καλπακίδης, τόνισε πως η AIJS επιστρέφει δυναμικά και εξήρε τον υψηλό βαθμό συμμετοχής στην Έκθεση των Ελλήνων εκθετών, ενώ έκανε λόγο για προσέλευση επισκεπτών, που αναμένεται να ξεπεράσει τις προσδοκίες.

Η Athens International Jewellery Show, που διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo, είναι η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση του κλάδου στην Ελλάδα και αναδεικνύει τις νέες τάσεις σε χρυσό, ασήμι και ρολόι.

Στη φετινή 34η διοργάνωση της ενσωματώνει καινοτομίες, όπως ο νέος θεσμός του Design Section, ενώ έχει 200 άμεσους εκθέτες από την Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Κύπρο, Γερμανία και Βέλγιο και 112 έμμεσους (ξένοι οίκοι).

Το Design Section δημιουργήθηκε με στόχο την προβολή και την ανάδειξη του ελληνικού σχεδιαστικού κοσμήματος, που έχει διακριθεί επανειλημμένα και στο εξωτερικό για την πρωτοτυπία και την υψηλή κατασκευαστική του ποιότητα.

Με προτεραιότητα την ασφάλεια των επισκεπτών και των εκθετών στην έκθεση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά την είσοδο και παραμονή των επισκεπτών. Ειδικότερα, η είσοδος στην έκθεση επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ή σε κατόχους πιστοποιητικού νόσησης και είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας καθ‘ όλη τη διάρκεια παραμονής εντός του εκθεσιακού κέντρου.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://athens-jewellery.helexpo.gr/

επιστροφή στην κορυφή