ΡΟΗ 24/7:

395.000 ευρώ για την Καλογερική Λέσχη στην Αμμουλιανή Χαλκιδικής

LESXI AMMOULIANHS 1

Πολυχώρο πολιτισμού αποκτά το νησί

Ένα ακόμα σημαντικό έργο για την Αμμουλιανή μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 395.000 ευρώ που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Ο λόγος για την «Καλογερική Λέσχη» της Αμμουλιανής, κατασκευής 1896 από Αγιορείτες μοναχούς, που παρέμεινε επί χρόνια αναξιοποίητο, παρά την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του αξία και ιστορία.

Η Δημοτική Αρχή, αφού εκπόνησε όλες τις αναγκαίες μελέτες, υπέβαλε την αίτηση χρηματοδότησης και η είδηση της ένταξης του έργου αποκατάστασης και αξιοποίησης του κτιρίου προς χρηματοδότηση ανοίγει το δρόμο για να αποκτήσει η Αμμουλιανή μια Στέγη Πολιτισμού που θα φιλοξενεί λαογραφικές, εικαστικές και άλλες εκθέσεις και δράσεις, ενώ θα περιλαμβάνει και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το τουριστικό προϊόν του μοναδικού κατοικημένου νησιού της Κεντρικής Μακεδονίας.

LESXI AMMOULIANHS2223

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε σχετικά: «Με απόλυτο σεβασμό στο κτίριο και στην αρχική του μορφή, ξεκινάμε ένα έργο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία χάρη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αλλά και για τους επισκέπτες της, χάρη στο μουσείο που θα στεγάσει την πολιτιστική δραστηριότητα της Αμμουλιανής. Σκοπός μας είναι να διατηρήσουμε ανέπαφο το εξωτερικό κέλυφος του κτιρίου, αναβαθμίζοντας το εσωτερικό του, για την υποστήριξη της νέας χρήσης που σχεδιάσαμε. Αποδεικνύουμε και μ` αυτό το έργο, ότι κάνουμε πράξη τη φιλοσοφία μας για έναν Δήμο με 16 πρωτεύουσες, παρέχοντας σταδιακά στις κοινότητές μας, την ευκαιρία και τις υποδομές για να αποτελέσουν πόλους πολιτιστικών, συνεδριακών, τουριστικών και οικονομικών δραστηριοτήτων».

επιστροφή στην κορυφή