ΡΟΗ 24/7:

Συνάντηση Στ. Καλαφάτη με τον νέο Πρόεδρο της ΚΕΕΕ

kalafatis masoutis 900x6006322

Συζήτηση για τις επιπτώσεις του πολέμου στην οικονομία

Οι αναταράξεις που προκαλεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στην αγορά ενέργειας και οι επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα αποτέλεσαν το βασικό ζήτημα συζήτησης στη συνάντηση που είχαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης και ο νέος Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννης Μασούτης.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε:

«Είμαι χαρούμενος και περήφανος που, ένας Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας, αναλαμβάνει μια τόσο σημαντική θέση, επικεφαλής ενός θεσμικού φορέα της Αγοράς και της Οικονομίας. Αποδεικνύεται, έτσι, στην πράξη, η συμβολή των επιχειρηματιών από τη Μακεδονία και τη Θράκη στην εθνική οικονομία και την Ανάπτυξη.

Με τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ, συζητήσαμε τις επιπτώσεις που θα έχει στη χώρα μας η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Υπογράμμισα ότι -με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- προωθούμε ελληνική πρόταση για κοινή ευρωπαϊκή δράση απέναντι σε ένα σοβαρό πανευρωπαϊκό πρόβλημα. Διαθέσαμε μέχρι τώρα πάνω από 2 δισ. ευρώ για την κάλυψη σημαντικού μέρους των ανατιμήσεων και η στήριξη θα συνεχιστεί. Προετοιμάζουμε παράλληλα, στοχευμένες παρεμβάσεις για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Οι ανησυχίες που εξέφρασε ο Πρόεδρο της ΚΕΕΕ, για τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής, μας απασχολούν ήδη πολύ σοβαρά. Η Κυβέρνηση αφουγκράζεται τον παλμό της Αγοράς και της πραγματικής Οικονομίας. Γι’ αυτό θα βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία».

επιστροφή στην κορυφή