ΡΟΗ 24/7:

Παρουσίαση του βιβλίου "Μπέλα Μπαλού" της Τρ. Τσιακμάκη

poster mpela mpaloy malliaris 12322

Το Σάββατο (12/3) στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία "Ανατόλια"

Το νέο παιδικό βιβλίο της Τριανταφυλλιάς Τσιακμάκη, με τίτλο «Μπέλα Μπαλού», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία, σε εικονογράφηση Νεφέλης Λουδοβίκα, παρουσιάζεται το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, ώρα 12.00’, στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα).

Προλογίζει η Κατερίνα Κλεάρχου, παραμυθού-αφηγήτρια, εκπαιδευτικός

H παρουσίαση είναι διαδραστική, περιλαμβάνει ανάγνωση του παραμυθιού και αφήγηση σε επιλεγμένα σημεία, συζήτηση με τα παιδιά και πολλά παραμυθοπαιχνίδια: Παραμυθόλεξο (μνήμης), Το όνειρο του φεγγαριού (φαντασίας), Το τραγούδι της Μπέλας Μπαλού (μουσικοκινητικό), Μπέλα, Μπίγκο, Ρίκο (αντίληψης), κ.α.

ΥΠΟΘΕΣΗ
"Δεν θα κάτσω και να σκάσω,
χωρίς φεγγάρι και Μπίγκο πάλι θα ξεσκάσω.
Θέλω την ουρά μου να κυνηγήσω, να νιαουροστριφογυρίσω,
τη γούνα μου να φουντώσω και να γίνω ένα μπαλόνι τόοοοσο!
Eίπε η Μπέλα δυνατά και τέντωσε την ουρά της καλά καλά."

Η Μπέλα Μπαλού είναι μια όμορφη και ζωηρή γατούλα με ελεύθερο πνεύμα. Εξαιτίας όμως του υπερβολικά ατίθασου χαρακτήρα της δυσκολευόταν να αυτοπειθαρχήσει, να δει τα καλά όρια και να νιώσει κατανόηση. Μέσα όμως από τα καμώματα και τα παθήματά της έμαθε να αυτοπειθαρχεί, να βλέπει αλλά και να βάζει καλά όρια νιώθοντας παράλληλα ενσυναίσθηση, κατανόηση, ευγνωμοσύνη και αγάπη για την οικογένειά της και τον φίλο της τον Μπίγκο. Απόκτησε ενσυνειδητότητα και διάκριση. Στο τέλος ως ελεύθερο και φωτεινό πνεύμα την βλέπουμε να  εμπνέει τα γατάκια της γειτονιάς..!

Η Μπέλα Μπαλού ανήκει στη σειρά "μικρές ΧΑΡΑκτηριστικές ιστορίες". Είναι ένα παιδαγωγικό παραμύθι που μπορεί να αναγνωστεί σε πολλά επίπεδα, ανάλογα τι θέλει και τι μπορεί να δει ο αναγνώστης. Κατά κύριο λόγο πραγματεύεται τις έννοιες, ελευθερία, αυτοπειθαρχία, ενσυναίσθηση και τις αρετές, ευγνωμοσύνη, κατανόηση, αγάπη και διάκριση. Διαφαίνεται επίσης στο παραμύθι η σημασία των πανανθρώπινων αξιών της οικογένειας και της φιλίας.

tsiakmaki tr 22

Βιογραφικό σημείωμα της Τριανταφυλλιάς Τσιακμάκη

Γράφω παραμύθια γιατί αγαπώ τα παιδιά και τα παραμύθια. Το γράψιμο για μένα είναι έκφραση, δημιουργία, συνάντηση, μοίρασμα… Εμπνέομαι από τα παιδιά, τη φύση, τη γλώσσα, τις πανανθρώπινες αξίες, την ίδια τη ζωή. Αγαπώ τη φύση, τα ταξίδια, τις όμορφες συντροφιές. Μου αρέσει να διαβάζω, να αθλούμαι, να αφηγούμαι παραμύθια.

Γεννήθηκα το 1969 στη Χαλκιδική. Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στην Ψυχολογία Επιχειρήσεων. Παντρεύτηκα στην Αθήνα όπου έζησα και εργάστηκα πολλά χρόνια. Από το 2000 ζω και εργάζομαι στη Θεσσαλονίκη. Έχω αποκτήσει δύο παιδιά, χάρη στα οποία ξεκίνησα τη συγγραφή παραμυθιών. Ήθελα να περνάμε όμορφο χρόνο μαζί, καλλιεργώντας ταυτόχρονα το ήθος και την αρετή τους.

Ονόμασα την πρώτη σειρά των παραμυθιών μου “μικρές ΧΑΡΑκτηριστικές ιστορίες”, τόνισα το ΧΑΡΑ γιατί αυτό θα ήθελα να προσφέρω πρώτα απ’ όλα στα παιδιά, ΧΑΡΑ. Πιστεύω πως τα δώρα των παραμυθιών είναι πολλά. Το μεγαλύτερο όμως δώρο τους είναι η αγάπη για ζωή. Από το 2008 έχω παρουσιάσει και αφηγηθεί τα παραμύθια μου σε πολλούς χώρους πολιτισμού, όπως βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, σχολεία, φεστιβάλ.

επιστροφή στην κορυφή