xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Τέλος στη συνταγογράφηση ανασφάλιστων από ιδιώτες γιατρούς - Κατά της απόφασης ο ΙΣΧ

giatros syntagografhsh

"Ξεκρέμαστοι" οι ανασφάλιστοι πολίτες

Κατά της απόφασης που δεν αναγνωρίζει τη συνταγογράφηση ιδιωτών γιατρών σε ανασφάλιστους πολίτες, τάσσεται ο Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με την απόφαση από τις 15 Μαρτίου οι ανασφάλιστοι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται σε γιατρούς του δημοσίου συστήματος, προκειμένου να λάβουν αναγνωρισμένη συνταγή.
"Με μια πρώτη ανάγνωση δεν μοιάζει λογικός ο περιορισμός της συνταγογράφησης στη συγκεκριμένη ομάδα ιατρών, διότι η εκτέλεση των συνταγών θα γίνεται πάλι στα φαρμακεία. Πιο λογικό θα ήταν να εκτελούνται και οι συνταγές στα φαρμακεία των νοσοκομείων", αναφέρει ο ΙΣΧ σε ανακοίνωσή του.
"Είναι προφανές ότι εδώ επιχειρείται να μπει ένα γραφειοκρατικό εμπόδιο με σκοπό την αποτροπή της συνταγογράφησης που αποσκοπεί στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης με έμμεσο τρόπο", αναφέρει, προσθέτοντας: "Εκτός αυτού όμως επιβαρύνει το ήδη επιβαρυμένο ΕΣΥ που έχει επιφορτιστεί με την αντιμετώπιση του COVIT και τους εμβολιασμούς".
"Δεν έχει προβλεφθεί εναλλακτική αντιμετώπιση περιστατικών που χρήζουν αντιβιοτικής συνταγής εκτός της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Υπάρχει κατάφωρη παραβίαση της νομικά κατοχυρωμένης ισοτιμίας υπογραφής μεταξύ ιατρών από το ίδιο το κράτος που τη νομοθέτησε!", τονίζει ο ΙΣΧ.
Επισημαίνοντας ότι για τη συγκεκριμένη απόφαση έχουν γίνει διαβήματα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο, για τα οποία δεν δόθηκαν εξηγήσεις, υπογραμμίζει ότι: "Ως Ιατρικός Σύλλογος είμαστε κατά της απόφασης γιατί εκτιμούμε ότι θα προκαλέσει περισσότερο αναστάτωση παρά θα διορθώσει καταστάσεις".

froutokosmos1

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 20:01
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2