sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Τη στήριξη του Τουρισμού της Χαλκιδικής ζητά η Κ. Μάλαμα

malama vouli exw

"Το Υπουργείο Τουρισμού αφήνει τον τουρισμό της Χαλκιδικής χωρίς στήριξη"

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Τουρισμού κατέθεσε η Βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα, σε συνέχεια των διαβουλεύσεων της με επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού της Χαλκιδικής. Η ερώτηση εστιάζει στην ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης από την πλευρά του Υπουργείου Τουρισμού σε σχέση με τον οδικό τουρισμό, αλλά και παρεμβάσεις προώθησης του τουρισμού της Χαλκιδικής στις βαλκανικές αγορές.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, στις 24 Μαρτίου 2022 ο Υπουργός Τουρισμού παρέθεσε συνέντευξη για τους σχεδιασμούς της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, στην οποία όμως δεν έγινε καμία αναφορά στο ζήτημα της στήριξης της τουριστικής οικονομίας που βασίζεται στον οδικό τουρισμό, καθώς και της προστασίας των επιχειρήσεων περιοχών που απευθύνονται στην βαλκανική τουριστική αγορά. Η Χαλκιδική, η οποία συγκεντρώνει αυτά τα δύο στοιχεία, βρίσκεται, στο πλαίσιο αυτό, εκτός πλάνου του Υπουργείου Τουρισμού, παρόλο που αποτελεί έναν από τους πυλώνες της τουριστικής ανάπτυξης πανελλαδικά, με πολύ σημαντική συνεισφορά και στο τουριστικό ΑΕΠ της χώρας, αλλά και στην απασχόληση.

Όπως τονίζει η Βουλευτής Χαλκιδικής, οι επιχειρήσεις της Χαλκιδικής αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρές προκλήσεις, ενώ ο οδικός τουρισμός αναμένεται να αντιμετωπίσει δομικές δυσκολίες, ιδιαίτερα σε ότι αφορά το κόστος των μετακινήσεων, αλλά και διαρθρωτικά προβλήματα που σχετίζονται με την ομαλή λειτουργία των συνοριακών σταθμών της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον Υπουργό Τουρισμού να αποσαφηνίσει ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την στήριξη του οδικού τουρισμού της Χαλκιδικής, αλλά και για την διατήρηση της θέσης της χώρας στις τουριστικές αγορές των Βαλκανίων.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr