xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Θεσσαλονίκη: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου

2022 04 11 Ypografi Meletis 04

Στις αρχές του νέου έτους τοποθετείται η δημοπρασία της μελέτης

Το δρόμο για τη γενική ανάπλαση της λεωφόρους Ανδρέα Παπανδρέου, προκειμένου αυτή να αποκτήσει χαρακτηριστικά ασφαλούς αστικού δρόμου για τους πολίτες, άνοιξαν σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.

Η σύμβαση υπογράφηκε στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Παύλου Μελά στην Πολίχνη, μέσα σε ένα φιλικό κλίμα, παρουσία και των αντιδημάρχων Τεχνικών Έργων των δύο δήμων Σίσσυς Φραγκοπούλου (Παύλου Μελά) και Στέλιου Γκατζέ (Νεάπολης-Συκεών), της αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Παύλου Μελά Χαράς Αμανατίδου, και των διευθυντών των Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτη Αγγελοχωρίτη (Νεάπολης-Συκεών) και Μίνας Παπαδιαμαντή (Παύλου Μελά).
Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, το πρώτο βήμα είναι η προκήρυξη της μελέτης για την ανάπλαση της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου, από το ύψος του τερματικού σταθμού των αστικών λεωφορείων μέχρι για τη διασταύρωσή της με τις οδούς Επταπυργίου και Ελπίδος. Η μελέτη περιλαμβάνει την κατασκευή και ανακατασκευή των πεζοδρομίων και στις δύο πλευρές του κοινού οδικού άξονα, την τοποθέτηση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, τη δημιουργία δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων και δικτύου άρδευσης, την κατασκευή δικτύου οδοφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης, φυτεύσεις δένδρων, θάμνων και λουλουδιών.
Το ύψος της μελέτης ανέρχεται στις 149.371 ευρώ, με την αποσφράγιση των προσφορών να τοποθετείται τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η μελέτη θα πρέπει να παραδοθεί στις αρχές του 2023 για να προχωρήσουν αμέσως μετά οι δύο πλευρές στη δημοπράτηση του έργου.

Συνέχιση της συνεργασίας

«Υπογράψαμε σήμερα με τον συνάδελφο Σίμο Δανιηλίδη την περιβαλλοντική αναβάθμιση και οδική ασφάλεια της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου, ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο για τους δύο δήμους, καθώς στον άξονα αυτόν είχαν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα, δυστυχώς και τραγικά δυστυχήματα. Ελπίζουμε να τελειώσει γρήγορα η μελέτη για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τη δημοπράτηση του έργου», δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, και πρόσθεσε: «Θέλω να τονίσω τη συνέχιση της καλής μας συνεργασίας με τον γειτονικό δήμο, όπου εφάπτονται τα όριά μας. Υπάρχουν καλές συνεργασίες για να λύνουμε προβλήματα και να δημιουργούμε καλές συνθήκες διαβίωσης για τους συνδημότες μας. Ευχαριστώ τον συνάδελφο δήμαρχο. Έτσι η Αυτοδιοίκηση πρέπει να δρα και να λειτουργεί αποτελεσματικά, γιατί ειδικά στους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος τα όρια είναι λίγο δυσδιάκριτα, το ένα πεζοδρόμιο ανήκει στις Συκιές και το άλλο στην Πολίχνη. Για αυτό από κοινού πρέπει να δουλεύουμε για να λύνουμε προβλήματα, όπως και κάνουμε».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης τόνισε την «καλή συνεργασία που έχουμε με τον γειτονικό δήμο Παύλου Μελά και τον συνάδελφο δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη, όπως και τους συνεργάτες του». Όπως επισήμανε, «εξαιτίας αυτής της καλής συνεργασίας έχουμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες με την υπογραφή σήμερα της προγραμματικής σύμβασης, και με βάση αυτήν από κοινού οι δύο δήμοι θα εκπονήσουμε ολοκληρωμένη μελέτη για το τμήμα της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου, που ξεκινά από την περιοχή του Κόκορα, δηλαδή τη διασταύρωση της Ανδρέα Παπανδρέου με Επταπυργίου και Ελπίδος, μέχρι τον τερματικό σταθμό των αστικών λεωφορείων»
«Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο πνοής και η μελέτη έχουμε ζητήσει να περιλαμβάνει απορροή όμβριων υδάτων, ηλεκτροφωτισμό, γενική ανάπλαση των πεζοδρομίων, φυτεύσεις εκατοντάδων δένδρων, θάμνων, λουλουδιών, φωτεινούς σηματοδότες, πεζοδρόμια με ασφάλεια για τους πεζούς, αλλά και όλα όσα χρειάζονται για τη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, η οποία είναι συνδετήριος οδικός άξονας με την περιφερειακή οδό», πρόσθεσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

 

 

επιστροφή στην κορυφή