ΡΟΗ 24/7:

Η Big Band στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης

220412 big bad

Στις 3 Μαΐου

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει την Τρίτη 3 Μαΐου, στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά ζωντανά στο κοινό της πόλης, την νεοσύστατη Big Band Βορείου Ελλάδος. Μια ορχήστρα στην οποία κυριαρχούν τα πολλά πνευστά όργανα (χάλκινα και ξύλινα) και που αποτελείται από τη νέα γενιά της τζαζ σκηνής της βόρειας Ελλάδας.
Στη συγκεκριμένη βραδιά θα ακουστούν κλασικές επιτυχίες της χρυσής εποχής των Big Bands, συνθέσεις από όλη την μουσική ιστορία και πορεία της jazz. Μουσικές αναφορές σε μια εποχή που κυριαρχούσαν οι τραγουδιστές όπως ο Frank Sinatra,ο Tony Bennet, η Ella Fitzgerald και η Sarah Vaughan, παράλληλα με σπουδαίους σολίστες και bandleaders όπως o Benny Goodman,ο Artie Shaw, ο Glenn Miller και ο Duke Ellington.
Πέρα από τις κλασικές ενορχηστρώσεις της εποχής, η ορχήστρα θα παρουσιάσει και κάποιες διασκευές γραμμένες ειδικά για αυτήν, καθώς και δυο νέες δημιουργίες των μελών της.
Την Big Band διευθύνει ένας νέος μαέστρος, με σημαντικές περγαμηνές, ο Μιχάλης Τραχαλιός. Την Big Band Βορείου Ελλάδος θα συνοδεύσει ο εξαιρετικά ταλαντούχος τραγουδιστής και ηθοποιός Παναγιώτης Πετράκης. Μαζί του δυο νέες ερμηνεύτριες από την Θεσσαλονίκη, η Κατερίνα Σισίννι και η Χρυσάνθη Τσολάκη.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς έχει η ψυχή της Big Band, o μουσικός Χρήστος Παπαδόπουλος, ο οποίος υπογράφει και τις ενορχηστρώσεις.

Συμμετέχουν:
Big Band
Wylie James. Αβραμίδης Γιώργος, Αντωνόπουλος Κωστής, Αραβαντινός Νεοκλής, Βουλγαράκης Παναγιώτης, Βραχνός Βαγγέλης, Εμεξεζίδης Χρήστος, Θεοδοσιάδης Χρήστος, Καπετανάκης Παναγιώτης, Καρανίκος Μιχαήλ, Καρκαφίρης Ανδρέας-Μηνάς, Κόιας Στέργιος, Κορκόβελος Τάσος, Μοιρούλης Φώτης, Μωυσιάδου Σοφία, Νίκου Παύλος, Οικονόμου Γρηγόρης, Παπαδόπουλος Χρήστος, Παπανίκος Κωνσταντίνος, Πλάτων Νικόλαος, Σταματιάδης Μανώλης, Χαϊνογλου Κωνσταντίνος

Σκηνογραφία: Ηλιάνα Όλγα Τσακνάκη
Σχεδιασμός ήχου: Άγγελος Αθανασιάδης
Σχεδιασμός φώτων: Τρύφωνας Κεχαγιάς
Παραγωγή-διοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

επιστροφή στην κορυφή