xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ο καιρός σήμερα

FB IMG 1613082057053

Με κακοκαιρία ξεκινά η Μ. Εβδομάδα στη Χαλκιδική

Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στα νότια-νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα. Άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ στα πελάγη. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022, αναμένονται βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εκτός από τα νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα. Τοπικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στα κεντρικά και νότια τμήματα του Ιονίου και τη Δυτική Πελοπόννησο, όπου είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας (πάνω από τα ~1500m στα νότια, πάνω από τα ~1000-1200m στα κεντρικά και πάνω από τα ~900-1000m στα βόρεια), ενώ οι χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία είναι πιθανό να εκδηλώνονται και σε περιοχές πάνω από τα ~600m. Αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης αναμένονται στα νότια-νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 11, στην Ήπειρο από -2 έως 14 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 10, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 15 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο από διάφορες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες γενικά διευθύνσεις έως 6-7 μποφόρ κυρίως στα βόρεια τμήματα.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 και στα ανατολικά έως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς, στα βόρεια όμως θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 9 βαθμούς.

Στον Πολύγυρο περιμένουμε νεφώσεις και βροχές έως το απόγευμα και στη συνέχεια χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, ανατολικοί και νοτιοανατολικοί έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νέα Μουδανιά περιμένουμε νεφώσεις και βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, ανατολικοί και νοτιοανατολικοί έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

meteo.gr

επιστροφή στην κορυφή