ΡΟΗ 24/7:

Πλεύρης: Ανησυχία για την έξαρση ηπατίτιδας στο εξωτερικό

ergasthriakes exetaseis

Τι είπε για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Την ανησυχία του για την έξαρση ηπατίτιδας σε παιδιά στις ΗΠΑ και την Αγγλία εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι». Όπως είπε σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις στο εξωτερικό, χρειάστηκε να γίνει μεταμόσχευση σε παιδιά ηλικιών από 3 έως 5 ετών, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι στη χώρα μας δεν έχει βρεθεί κρούσμα, επισημαίνοντας ότι «βρισκόμαστε σε αυξημένη επιφυλακή».

Αναφορικά με το θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών, τόνισε: «Αν τα δεδομένα της πανδημίας μπορούν να το επιτρέψουν, μπορούν να παρθούν αποφάσεις, αλλά αυτή τη στιγμή, αποτυπωμένη βούληση είναι ότι έως 31/12 θα είναι ‘’εκτός’’ συστήματος και σε αυτό νομίζω η πολιτεία έχει τοποθετηθεί με την ψήφιση του αντίστοιχου νόμου», προσθέτοντας ότι η απόφαση των εν λόγω υγειονομικών να παραμένουν ανεμβολίαστοι έναντι του κορωνοϊού, είναι μια επιλογή που είναι λανθασμένη και που δεν συνάδει καθόλου με άτομο που θέλει να υπηρετεί την υγεία.

Σχετικά με το πρωτοφανούς σκληρότητας lockdown στη Σανγκάη, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό από τη μετάλλαξη Όμικρον, «απλά η Κίνα θέλει να ακολουθεί μια πολιτική "μηδενικού Covid"».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2