ΡΟΗ 24/7:

Λαϊκά τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου

AYLH XRWMATWN CINEMA 30042022DSC 4486

Απόψε στις 22.00 στην ΕΡΤ2

«Η Αυλή των Χρωμάτων», η επιτυχημένη μουσική εκπομπή της ΕΡΤ2, απόψε, Σάββατο 30 Απριλίου 2022, στις 22:00, συνεχίζει την περιπλάνησή της στους μουσικούς της προορισμούς, με ένα αφιέρωμα στα «Λαϊκά τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου».

Η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου και ο συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος έχουν ετοιμάσει ένα νοσταλγικό αφιέρωμα-ταξίδι στα τραγούδια και στις μελωδίες του παλιού ελληνικού σινεμά, που έκαναν την εμφάνισή τους στο κινηματογραφικό πανί, άφησαν εποχή και παραμένουν ζωντανά μέσα από τις διαχρονικές πολυαγαπημένες ταινίες.

Τις άλλοτε ασπρόμαυρες και άλλοτε πολύχρωμες σελίδες του «ξεφυλλίζουμε» στην «Αυλή» μας, παρέα με ταλαντούχους, χαρισματικούς καλλιτέχνες, που ερμηνεύουν μοναδικά με «ψυχή» και βαθύ συναίσθημα, κάποια από τα ωραιότερα τραγούδια που έγραψαν κορυφαίοι σύνθετες και δημιουργοί.

Συγκεκριμένα, τα τραγούδια του παλιού ελληνικού σινεμά ερμηνεύουν η Μαρία Ανδρούτσου, η Χαρά Κεφαλά, η Νάντια Κοντογεώργη, ο Μέμος Μπεγνής, ο Αντώνης Λουδάρος και ο Γιωργής Τσουρής.

Τιμή για την εκπομπή και ευγνωμοσύνη για την παρουσία του «μεγάλου» δημοφιλή ηθοποιού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου Γιώργου Κωνσταντίνου. Ενός καλλιτέχνη με μεγάλο εκτόπισμα, πολύχρονη και σημαντική πορεία στο θεατρικό, κινηματογραφικό και τηλεοπτικό σανίδι.

Ο συγγραφέας, στιχουργός και καλλιτεχνικός επιμελητής της εκπομπής Κώστας Μπαλαχούτης καδράρει μέσα από το «Μικρό Εισαγωγικό», περιεκτικά αλλά συνάμα με πληρότητα και διεισδυτική ματιά, τη λαμπερή αυτή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου και περιγράφει εύστοχα την αλληλεξάρτηση και την αλληλοκαθιέρωση τραγουδιών, δημιουργών, ερμηνευτών και ταινιών.

Απόψε Σάββατο 30 Απριλίου 2022, από τις 22:00 έως τις 24:00, στην ΕΡΤ2, στην «Αυλή των Χρωμάτων», με την Αθηνά Καμπάκογλου και τον Χρήστο Νικολόπουλο, παντοτινά διαμάντια του ελληνικού κινηματογράφου που παραμένουν με ζέση στη μνήμη, στην ιστορία και στον μουσικό πολιτισμό μας!

Ενορχηστρώσεις και διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Στρατηγός

Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Στρατηγός (πιάνο), Δημήτρης Ρέππας (μπουζούκι), Γιάννης Σταματογιάννης (μπουζούκι), Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν), Κώστας Σέγγης (πλήκτρα), Άρης Ζέρβας (τσέλο), Λάκης Χατζηδημητρίου (τύμπανα), Νίκος Ρούλος (μπάσο), Βαγγέλης Κονταράτος (κιθάρα), Νατάσα Παυλάτου (κρουστά).

Παρουσίαση: Χρήστος Νικολόπουλος – Αθηνά Καμπάκογλου
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης – Νίνα Ντόβα
Εξωτερικός παραγωγός: Φάνης Συναδινός
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μπαλαχούτης
Στήλη «Μικρό Εισαγωγικό»: Κώστας Μπαλαχούτης
Σχεδιασμός ήχου: Νικήτας Κονταράτος
Ηχογράφηση – Μίξη ήχου – Master: Βασίλης Νικολόπουλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Μοντάζ: Χρήστος Τσούμπελης
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας
Βοηθός αρχισυντάκτη: Κλειώ Αρβανιτίδου
Υπεύθυνη καλεσμένων: Δήμητρα Δάρδα
Δημοσιογραφική υποστήριξη: Τζένη Ιωαννίδου
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Σοφία Καλαντζή
Τραγούδι τίτλων: «Μια Γιορτή»
Ερμηνεία: Γιάννης Κότσιρας
Μουσική: Χρήστος Νικολόπουλος
Στίχοι: Κώστας Μπαλαχούτης
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου
Ενδυματολόγος: Νικόλ Ορλώφ
Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

επιστροφή στην κορυφή