ΡΟΗ 24/7:

Μεσογειακή διατροφή: Ασπίδα απέναντι στις ανοιξιάτικες ιώσεις

mesogeiaki diatrofi

Ποιες τροφές βοηθούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Μόνιμη σταθερή ασπίδα απέναντι στις ανοιξιάτικες ιώσεις μπορεί να δημιουργήσει η ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή, εφόσον γίνει τρόπος ζωής, θωρακίζοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα, σύμφωνα με τον διαιτολόγο διατροφολόγο Γιώργο Κονταξή.
Μιλώντας στο halkidikifocus, ο κ. Κονταξής ανέφερε: «Είμαστε πράγματι στην ομορφότερη εποχή του χρόνου για μικρούς και μεγάλους. Ήλιος, παιχνίδι και συχνωτισμός με φίλους. Εάν ακολουθήσουμε το μοντέλο της μεσογειακής διατροφής στην καθημερινότητα μας, τότε κάνουμε το μέγιστο δυνατό για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας σε όλες τις ιώσεις. Ουσιαστικά φοράμε μια μόνιμη και σταθερή ασπίδα».
Όπως τόνισε ο κ. Κονταξής η καθημερινή λήψη βιταμινών μέσα από τις διατροφικές μας συνήθειες, αποτελεί την καλύτερη πρόληψη: «Βέβαια θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις έξαρσης θα έπρεπε να δώσουμε μια παραπάνω ποσότητα των κατάλληλων μικροθρεπτικών στοιχείων όπως βιταμίνες, προβιοτικά και μέταλλα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Πριν οδηγηθούμε στα συμπληρώματα καλό θα ήταν να προσπαθήσουμε να εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή βιταμίνες Α,C,D,E,B12,σιδήρου, ψευδαργύρου την κατάλληλη ποσότητα πρωτεϊνών και άλλων απαραίτητων συστατικών», τόνισε, εξηγώντας ότι «αν τρεφόμαστε με φρούτα, πολύχρωμες σαλάτες, κεφίρ ή παραδοσιακό γιαούρτι, ποιοτικά ισορροπημένα πιάτα και ενυδάτωση δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».
«Αν όλο αυτό συνδυαστεί με φυσική δραστηριότητα και καλό ποιοτικό ύπνο τότε θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να ανοίξει ένα συμπλήρωμα διατροφής», κατέληξε.

 

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2