ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί στον Έλληνα κτηνοτρόφο για τις αθρόες ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων

malama grafeio vouli

Ζητά την ενίσχυση κτηνοτρόφων και νοικοκυριών

Την ελληνοποίηση αμνοεριφίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ανοχή του ΕΦΕΤ, που ουσιαστικά άφησε απούλητα χιλιάδες σφάγια Ελλήνων κτηνοτρόφων την περίοδο του Πάσχα, καταγγέλλει η Βουλευτής Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα, καλώντας την κυβέρνηση να αποζημιώσει του κτηνοτρόφους αλλά και τα νοικοκυριά.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Μάλαμα:

"Η κυβέρνηση οφείλει να απ​ολογηθεί άμεσα στον κτηνοτροφικό κόσμο για την ολέθρια πολιτική του ΕΦΕΤ να επιτρέψει την εκ των πραγμάτων ελληνοποίηση αμνοεριφίων, μέσα από την χορήγηση “τιρκουάζ” σφραγίδας σε εισαγόμενα αμνοερίφια από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κυβέρνηση άφησε τον Έλληνα κτηνοτρόφο έρμαιο του αθέμιτου ανταγωνισμού και της στρέβλωσης της αγοράς, μέσα από την πολιτική του ΕΦΕΤ που επέτρεψε την χρήση του όρου “εντόπιου” για αμνοερίφια που εισήχθησαν στην Ελλάδα, εκτραφήκαν για ορισμένο διάστημα και διοχετεύτηκαν στην αγορά, σε τιμές κάτω του κόστους.
Το αποτέλεσμα ήταν χιλιάδες ελληνικά αμνοερίφια να μείνουν απούλητα, την ώρα που ο κτηνοτροφικός κόσμος χειμάζεται από το κόστος παραγωγής κι ο καταναλωτής αδυνατεί να έχει πρόσβαση στα βασικά αγαθά. Εμείς καλούμε την κυβέρνηση να αποζημιώσει τους κτηνοτρόφους, με γενναία ενίσχυση και να χορηγήσει επιταγές ακρίβειας σε όλα τα νοικοκυριά για να μπορέσουν να ψωνίσουν. Ως προς τον ΕΦΕΤ, θα πρέπει άμεσα να απολογηθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ολέθρια πολιτική του και να προχωρήσει ταχύτατα σε διερεύνηση κάθε πιθανής δυσλειτουργίας ή αβλεψίας ή κωλυσιεργίας του σε σχέση με τον αγορανομικό έλεγχο της αγοράς αμνοεριφίων το Πάσχα".

επιστροφή στην κορυφή