ΡΟΗ 24/7:

Μ. Γκάγκα: "Από φθινόπωρο αναμνηστική δόση εμβολίου για κορωνοϊό και γρίπη"

GKAGKA SKAI 020522

Θα εξεταστεί αν χρειαστούν νέα μέτρα

Για το φθινόπωρο και το χειμώνα πιθανότατα θα υπάρξει αναμνηστικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό και για τη γρίπη, ενώ θα εξεταστεί αν θα χρειαστούν νέα μέτρα. Αυτό επεσήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, υπογραμμίζοντας πως «είμαστε πάντα σε επιφυλακή».

Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι οι μάσκες είναι ακόμη αναγκαίες σε εσωτερικούς χώρους και χώρους με συνωστισμό. Ωστόσο αν εξελιχθούν θετικά τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πιθανό να τις «πετάξουμε» και στους χώρους εργασίας. Αυτό πάντως είναι κάτι που θα το εξετάσει και θα το ανακοινώσει η Επιτροπή των Ειδικών, όπως ξεκαθάρισε.

Σχετικά με την ηπατίτιδα σε παιδιά είπε ότι είχαμε πάντοτε και ειδικά πριν τα εμβόλια τα περιστατικά ήταν πολύ περισσότερα. Ανέφερε, επίσης, ότι η κάθε χώρα έχει μικρό αριθμό κρουσμάτων και δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη μετάδοση, ενώ συνέστησε προσοχή και ψυχραιμία.

Για τους ενηλίκους, ανέφερε ότι «από ηπατίτιδες οι μεγάλοι μπορούν να νοσήσουν βαριά. Από τη συγκεκριμένη, όμως, δεν έχει αναφερθεί να έχει νοσήσει κάποιος άνω των 16 ετών».

Όσο για τους γιατρούς που βρίσκονται σε αναστολή, η κ. Γκάγκα είπε ότι σύντομα θα υπάρξει απάντηση από την κυβέρνηση.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2