xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Η Χαλκιδική τιμά την Εθνική Αντίσταση

hrwo polugurou m

Εκδηλώσεις για τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Η 9η Μαΐου καθιερώθηκε ως ημέρα λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941–1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και θύματα του Αγώνα του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Για τον εορτασμό θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο, τη Δευτέρα 9 Μαΐου, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

1. Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων καταστημάτων, του Δημοτικού Καταστήματος, των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ, των Τραπεζών, των σπιτιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από την 8.00 π.μ., μέχρι τη δύση του ηλίου της ίδιας ημέρας.

2. Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ και Τραπεζών από τη Δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.

3. Στις 11.00 θα τελεσθεί Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Πολυγύρου.

4. Αμέσως μετά στο μνημείο των Ηρώων της πόλης θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία από τον Αντιδήμαρχο Πολυγύρου, Χρήστο Βορδό.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

froutokosmos1

paliouras2

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2