ΡΟΗ 24/7:

"Κοιτάμε Μπροστά": "Συνεχίζεται η λεηλασία των ρεμάτων της Θεσσαλονίκης;"

279728355 319848393622142 4040492442340030706 n

Κατάθεση ερώτησης στη διοίκηση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Ερώτηση για γραπτή απάντηση κατέθεσε η περιφερειακή παράταξη “Κοιτάμε Μπροστά” προς τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με μια νέα περίπτωση οικοδόμησης πολυκατοικίας δίπλα σε ρέμα, στην περιοχή Κρυονερίου του Δήμου Θεσσαλονίκης και στα όρια του Σέιχ Σου.

Η παράταξη επικαλείται καταγγελία της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Κρυονερίου, η οποία αναφέρει ότι η περιοχή κατά το παρελθόν ανήκε στο δημόσιο και συγκεκριμένα στην ΕΥΑΘ Παγίων, αλλά μέσω αμφιλεγόμενων διαδικασιών, ο Δήμος Θεσσαλονίκης την αναγνώρισε ως μέρος οικοδομικού τετραγώνου. Ο χώρος του ρέματος δεν έχει χαρτογραφηθεί με ακρίβεια και δεν έχει οριστεί η οριογραμμή του ρέματος, ενώ χάρτης του Δ. Θεσσαλονίκης για την κοίτη του ρέματος παρουσιάζει τη περιοχή ως δρόμο, τον οποίο αναγράφει ως «οδός Πολυγνώτου».

Επειδή το ζήτημα είναι επείγον, προκειμένου να αποφευχθεί ή να σταματήσει η διαδικασία της οικοδομικής άδειας, η οποία θα έχει και χαρακτήρα “τετελεσμένου γεγονότος", η παράταξη ζητά να ενημερωθεί άμεσα "αν έχει γίνει οριοθέτηση του ρέματος, αν έχουν γίνει έργα διευθέτησης, αν έχει γίνει αυτοψία στην περιοχή από αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, αν το συγκεκριμένο οικόπεδο καταπατά τα όρια του ρέματος και του δάσους, αν έχει γίνει αποχαρακτηρισμός δάσους στην περιοχή και αν ναι, αν ήταν σωστή η απόφαση ή αν θα πρέπει να γίνει επανεξέταση".

"Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα που δείχνει αν η διοίκηση της Περιφέρειας έχει πάρει τα μαθήματα από καταστροφές των προηγούμενων δεκαετιών που σχετίζονταν με αυθαίρετες παρεμβάσεις και κακοδιαχείριση της κοίτης των χειμάρρων της Θεσσαλονίκης ή όχι", επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

επιστροφή στην κορυφή