ΡΟΗ 24/7:

ΒΕΘ: Θετικές οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης για το ηλεκτρικό ρεύμα

BETH PGFB1721

Μείωση στις τιμές των προϊόντων ζητούν οι βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης

Για μέτρα που συνεισφέρουν στην ανακούφιση επιχειρήσεων και νοικοκυριών κάνει λόγο με ανακοίνωση του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης μετά την εξειδίκευση από τους αρμόδιους υπουργούς των παρεμβάσεων για τη μείωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

«Με τις νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των λογαριασμών ρεύματος, επέρχεται μια σημαντική και απαραίτητη διόρθωση στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις» σχολιάζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η κατάσταση που βιώνουν οι επιχειρήσεις λόγω του ράλι των τιμών, γενικότερα, και η καταναλωτική ανομβρία ως απόρροια της ακρίβειας που ταλανίζει τα νοικοκυριά, δύσκολα τιθασεύονται.

Επιπλέον, όπως τονίζει ο κ. Καπνοπώλης, ο καταναλωτής θα πρέπει άμεσα να δει μειώσεις τιμών σε μια σειρά προϊόντων, για τα οποία καταγράφηκαν σημαντικές ανατιμήσεις, που «μάτωσαν» το οικογενειακό του προϋπολογισμό.

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ κάνει λόγο για ανάγκη σταδιακής «απεξάρτησης» από ενεργειακές πηγές που διαμορφώνουν το κόστος της ηλεκτροπαραγωγής στα ύψη, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή πολιτικής απέναντι στις ΑΠΕ και στροφή σε άλλες μορφές ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τα πλεονεκτήματα της χώρας μας.

επιστροφή στην κορυφή