ΡΟΗ 24/7:

Στ. Καλαφάτης: "Ιστορικά δικαιωμένες οι επιλογές της παράταξής μας"

KALAFATHS 14 SYNEDRIO ND7

Ομιλία ΥΜΑΘ στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ

Μιλώντας στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, εξέφρασε την αισιοδοξία του «γιατί στις δύσκολες αυτές ώρες κυβερνά τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε στις «ιστορικά δικαιωμένες επιλογές της παράταξης όταν άλλοι θεωρούσαν "συνδικάτο" την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ» και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «συνωμότες της δραχμής, που αναζητούσαν πιεστήρια στη Μόσχα για να τυπώσουν νέο νόμισμα».

«Εμείς βάλαμε φραγμό στους συνωμότες της δραχμής, που αναζητούσαν πιεστήρια στη Μόσχα για να τυπώσουν νέο νόμισμα. Εμείς βάλαμε πλάτη για να μείνει η χώρα στην Ευρωζώνη, την ώρα που -εγκληματικά και ανεύθυνα- την έσερναν εκτός ευρώ, στη φτωχοποίηση, στο χάος, στην καταστροφή. Εμείς οδηγούμε σήμερα την πατρίδα μας -με τις πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη- από το περιθώριο στο κέντρο των ευρωπαϊκών αποφάσεων», σημείωσε.

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει πραγματικά προοδευτικές, πραγματικά κοινωνικές πολιτικές και περιέγραψε την ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας ως κόμμα ευρωπαϊκό, πατριωτικό, λαϊκό και φιλελεύθερο, που στέκεται δίπλα στον πολίτη, αναβαθμίζοντας το κοινωνικό κράτος.

«Ξέρουμε -ξέρουν όλοι- ότι η κυβέρνηση αυτή αντιμετώπισε πρωτόγνωρες εξωγενείς προκλήσεις. Ότι τα κατάφερε όσο λίγοι στην Ευρώπη. Ότι προώθησε ταυτόχρονα μεταρρυθμίσεις και έργα που αλλάζουν την εικόνα της χώρας», επεσήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών για να προσθέσει ότι σήμερα η Ελλάδα γίνεται πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά.

επιστροφή στην κορυφή