ΡΟΗ 24/7:

Κυρ. Μητσοτάκης: "Έχουμε πρόγραμμα τετραετίας, σχέδιο οκταετίας και όραμα δεκαετίας" (ΒΙΝΤΕΟ)

FSPdqvRXwAAO8S3

"Αυλαία" για το 14ο Συνέδριο της ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία είναι μία παράταξη που έμεινε όρθια και δυνάμωσε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, όταν κλονίζονταν παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις. Και πράγματι περάσαμε και εμείς από δύσκολες στιγμές. Κλονίστηκε και η Νέα Δημοκρατία την εποχή της μεγάλης κρίσης. Φτάσαμε να πάρουμε 18% για να μπορέσουμε, όμως, να επιστρέψουμε και να φτάσουμε στο 40% ακριβώς επειδή ανανεωθήκαμε, χωρίς να εγκαταλείψουμε τις παραδοσιακές μας αξίες. Και γιατί δεν πάψαμε ποτέ να βρισκόμαστε εκεί που λέει και το σύνθημά μας: ”Δίπλα σε κάθε Πολίτη”. Και το κείμενο των συμπερασμάτων του Συνεδρίου μας γίνεται τώρα η πυξίδα κυβέρνησης και κόμματος» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του στο κλείσιμο των εργασιών του 14ου Συνεδρίου.

Επισήμανε ότι είναι εθνικός στόχος να γίνει μέσα στο καλοκαίρι η έξοδος της χώρας μας από την τελευταία φάση της ενισχυμένης εποπτείας, «για να κλείσει επιτέλους, όπως χαρακτηριστικά είπε, αυτό το τραυματικό κεφάλαιο το οποίο άνοιξε πριν από μία δεκαετία».

«Και το συντομότερο δυνατόν, εντός του 2023, να πετύχουμε επιτέλους την είσοδο στην πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, ώστε με μεγαλύτερη άνεση να μπορούμε να χρηματοδοτούμε το πρόγραμμά μας» προσέθεσε.

Επίσης ο πρωθυπουργός είπε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και οι πόροι του ΕΣΠΑ, θα ενισχύσουν την απασχόληση, την ψηφιοποίηση του κράτους, τα μεγάλα έργα, την πράσινη μετάβαση.

«Ενώ στο εσωτερικό πεδίο θα ολοκληρωθούν αλλαγές που ήδη θεμελιώσαμε. Με άμεση προτεραιότητα την υγεία, την αναγέννηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας αλλά και την παιδεία, με νέο νομοσχέδιο για ανοιχτά και δημιουργικά πανεπιστήμια. Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, για όλους τους Έλληνες, σηματοδοτεί την επιλογή μας η πολιτική των φοροελαφρύνσεων να συνεχιστεί» είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιπλέον ανέφερε ότι η χώρα δυνάμωσε γεωπολιτικά τα τελευταία τρία χρόνια προσθέτοντας ότι μετά από το Συνέδριο, θα αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου θα υπογράψει πολύ σημαντικές συμφωνίες. «Και σε μια εβδομάδα από τώρα θα βρεθώ στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου θα έχω την μεγάλη τιμή, εκτός από την συνάντηση με το Πρόεδρο Μπάιντεν, να απευθυνθώ και στο αμερικανικό Κογκρέσο» είπε και συμπλήρωσε: «Και θέλω να διαβεβαιώσω τον καλό φίλο και πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, που μας τιμά σήμερα με την παρουσία του, ότι στην Ουάσινγκτον θα μιλήσω όχι μόνο ως ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, αλλά και ως ο εκπρόσωπος του ελληνισμού συνολικά».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαπίστωση πως στο διάστημα που ακολουθεί, ο λαϊκισμός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί. «Και ακριβώς επειδή θα πρόκειται για την πιο απεγνωσμένη επίθεσή του, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αυτή θα είναι πιο σκληρή και πιο χυδαία από ποτέ. Θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο όσα πέτυχε η χώρα έως τώρα, αλλά τορπιλίζοντας συνολικά τη θέση της μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον» είπε.

«Οι αντίπαλοί μας αναζητούν, βέβαια, το δικό τους ”κομματικό” φιλί της ζωής στην τεχνητή αναπνοή της δημαγωγίας. Όμως, είναι αλήθεια πως μέσα σε ένα βαρύ από τις οικονομικές δυσκολίες κλίμα, αυτή η τακτική γίνεται διπλά επικίνδυνη. Οι ανέξοδες υποσχέσεις ακούγονται καλά. Αλλά φυλακίζουν μυαλά. Και τότε γεννιούνται οι πλαστές προσδοκίες. Τα όμορφα λόγια, όμορφα καίγονται και οι λαϊκιστές ξεχνούν αμέσως όσα έταζαν, αφήνοντας μόνους τούς πολίτες να ζουν κάτω από τα ερείπια που έφεραν τα ψέματα. Είναι κάτι που το ζήσαμε, το πληρώσαμε, μας δίδαξε πολλά. Δεν πρέπει ποτέ να το ξεχάσουμε. Δεν πρέπει ποτέ να το ξαναζήσουμε» προσέθεσε.

Αναφέρθηκε επίσης σε ένα μεγάλο εμπόδιο που άφησαν φεύγοντας οι λαϊκιστές, με στόχο να ναρκοθετήσουν το πολιτικό τοπίο: την απλή αναλογική, που ψήφισαν αδίστακτα και αγκαλιά τότε με την Χρυσή Αυγή.

«Ένα εκλογικό σύστημα που επικαλείται την αντιπροσωπευτικότητα για να υπονομεύσει την κυβερνησιμότητα» είπε και υπογράμμισε «ανέκαθεν υποστηρίζαμε την αυτοδύναμη Ελλάδα. Με δεδομένη όμως την περιχαράκωση των άλλων πολιτικών δυνάμεων, αυτή η προοπτική παραπέμπει αντικειμενικά πλέον μόνο στην αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία».

«Η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, δυναμώνει τον ενωτικό και ανανεωτικό της χαρακτήρα. Απευθύνεται στη δημόσια ζωή ως το προοδευτικό κεντροδεξιό κόμμα όπου θα συγκλίνουν όλα τα ρεύματα που αναζητούν μια χώρα με ανάπτυξη για όλους. Και θα διεκδικήσει την αυτοδύναμη κυβέρνηση, όχι ως μια απλή κομματική σκοπιμότητα, αλλά ως εθνική αναγκαιότητα για την αυτοδύναμη Ελλάδα που χρειαζόμαστε σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς» προσέθεσε.

Τέλος, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι έχει σχέδιο 8ετίας και όραμα 10ετίας για την πατρίδα μας και κατέληξε λέγοντας «θα εκλέξουμε σε λίγο τη νέα Πολιτική Επιτροπή μας. Και θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες και σε αυτά τα συστρατευμένα μέλη, μαζί με όλα τα υπόλοιπα μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Θα είμαστε σήμερα ακόμα πιο έτοιμοι. Έτοιμοι να πάμε την Ελλάδα μπροστά, με οδηγό αυτές τις τέσσερις λέξεις που τα λένε όλα για παράταξη: Δίπλα στον κάθε πολίτη».

επιστροφή στην κορυφή