ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: "Ψηφιακή κατάρρευση της πλατφόρμας της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης"

MALAMA K IMG 6302

Σοβαρός κίνδυνος για τους αγρότες

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΕΚΕΠΕ για την κατάθεση των αιτήσεων ενισχύσεων των αγροτών. Η αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια σχετικής επιστολής του Πιστοποιημένου Κέντρου Υποβολής Δηλώσεων ΟΣΔΕ Νέων Μουδανιών, το οποίο διαχειρίζεται ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νέων Μουδανιών “Η Ένωση”. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, σε περίπτωση που δεν διορθωθούν άμεσα τα προβλήματα, τότε οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις, συνολικού ύψους άνω των 2 δισεκατομμυρίων, θα μείνουν αδιάθετες, με τεράστιο κίνδυνο κατάρρευσης της αγροτικής οικονομίας της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί την κυβέρνηση να εξομαλύνει τα προβλήματα στην ψηφιακή διαδικασία και να δώσει έμφαση στην ψηφιακή λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, για να σταματήσει η ταλαιπωρία των αγροτών κι η επιβάρυνση της αγροτικής οικονομίας συνολικότερα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

"Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τους κυρίους Υπουργούς:

- Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

- Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Θέμα: Ψηφιακή κατάρρευση της πλατφόρμας της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης του 2022.

Η βουλευτής Χαλκιδικής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 6 Μαΐου 2022 επιστολή του Πιστοποιημένου Κέντρου Υποβολής Δηλώσεων ΟΣΔΕ Νέων Μουδανιών, με την οποία επισημαίνεται το σοβαρό πρόβλημα της κατάρρευσης της ψηφιακής εφαρμογής των δηλώσεων των αγροτών για την απόδοση των ευρωπαϊκών ενισχύσεων. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, σε περίπτωση που δεν διορθωθούν άμεσα τα προβλήματα, τότε οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις θα μείνουν αδιάθετες, με τεράστιο κίνδυνο κατάρρευσης της αγροτικής οικονομίας της χώρας.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα στο συνημμένο στην κατεύθυνση την άμεσης αποκατάστασης της λειτουργικότητας της πλατφόρμας της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης του 2022".

επιστροφή στην κορυφή