ΡΟΗ 24/7:

Προώθηση φρέσκων φρούτων, λαχανικών, οίνων, ελαιολάδου και τυροκομικών

frouta laxanika

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του

Σειρά δράσεων στον τομέα προώθησης φρέσκων φρούτων και λαχανικών υλοποιεί η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, σε συνεργασία με εταίρους άλλων κρατών-μελών της ΕΕ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, υλοποιούνται τα εξής:

1.REFRESH: Ενημερωτικό πρόγραμμα για την προώθηση φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην εσωτερική αγορά (Γερμανία, Πολωνία και Τσεχία):
Προϊόντα: Ακτινίδιο – Ροδάκινο – Κεράσι – Καρπούζι – Μήλο – Πορτοκάλι – Φράουλα – Βερίκοκο – Μαντόρα – Ντομάτα.
Λήξη: Μάρτιος 2023
Εκθέσεις και εκδηλώσεις – παρουσιάσεις προϊόντων που πρόκειται να υλοποιηθούν έως τη λήξη του έργου: FINE FOOD AUSTRALIA, MELBOURNE – AUSTRALIA 5-8/9/2022 και BIOFACH AMERICA, PHILADELPHIA – USA 29/09-1/10/2022.

2.European Quality Basket – Πρόγραμμα προώθησης καλαθιού προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ και βιολογικών στις ΗΠΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ και ΝΟΡΒΗΓΙΑ:
Προϊόντα: όλα τα βιολογικά: Οίνοι ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ, τυροκομικά ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΒΙΟΛΟΠΚΑ, Ελαιόλαδο (ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ).
Χώρες στόχοι προγράμματος: Αυστραλία, Νορβηγία και Η.Π.Α.
Εκθέσεις και εκδηλώσεις – παρουσιάσεις προϊόντων που πρόκειται να υλοποιηθούν έως τη λήξη του προγράμματος: Αυστραλία: Έκθεση Fine Food Australia (Τρεις εκδηλώσεις σε βάθος τριετίας), Νορβηγία: Έκθεση SMAK (μία ανά έτος, σύνολο 3), ΗΠΑ: Έκθεση Biofach America (μία ανά έτος, σύνολο 3), Έκθεση Summer Fancy Food Show (μία ανά έτος, σύνολο 3).

3.EU Fruit Deal
Προϊόντα: Κεράσι και Ακτινίδιο.
Αγορά – στόχος: Κίνα.
Εκθέσεις: Περιλαμβάνει συνολικά 6 εκθέσεις: SHANGHAI FRUITLOGISTICA (ετήσια συμμετοχή) – ASIAFRUIT LOGISTICA – ΧΟΝΓΚ ΧΟΝΓΚ (ετήσια συμμετοχή).

4.EU Org deal
Προϊόντα: βιολογικής καλλιέργειας (όλα τα βιολογικά προϊόντα και τα κρασιά).
Αγορές – στόχος: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο.
Εκθέσεις: NATURAL FOOD EXPO – ΗΑΕ (ετήσια συμμετοχή), GULFOOD – ΗΑΕ (ετήσια συμμετοχή), NATURAL & ORGANIC PRODUCTS EUROPE LONDON – Ηνωμένο Βασίλειο (ετήσια συμμετοχή), SPECIALITY FINE FOOD FAIR LONDON – Ηνωμένο Βασίλειο (δύο συμμετοχές).
Σε επίπεδο επιχειρήσεων θα μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις / συνεταιριστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή / εμπορία και διάθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών, καθώς επίσης και επιχειρηματίες / στελέχη επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητήριων που δραστηριοποιούνται στον τομέα παραγωγής / εμπορίας / διάθεσης φρέσκων φρούτων και λαχανικών.
Η επιλογή των επιχειρήσεων / παραγωγών δεν έχει κάποια ιδιαίτερα κριτήρια, παρά μόνο τον ποσοτικό περιορισμό, καθώς τα περίπτερα είναι «θεσμικά» που σημαίνει ότι υπάρχει ένας ενιαίος χώρος 30-40 τ.μ. για όλους. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να παράγουν τα φρούτα ή τα λαχανικά, στην προώθηση των οποίων στοχεύει το κάθε έργο και ενδεχομένως να ικανοποιούν κάποιες τυπικές απαιτήσεις (π.χ. πιστοποιητικό βιολογικών προϊόντων στην περίπτωση Έκθεσης για βιολογικά).
Σε όσους επιλεγούν να συμμετάσχουν, θα καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων μετακίνησης και διαμονής τους, όπως και τα έξοδα αποστολής των προϊόντων τους (περίπου 80%). Θα ζητηθεί ωστόσο μια μικρή συμμετοχή εκ μέρους των επιχειρήσεων στα έξοδα της κάθε αποστολής. Το ποσόν της ιδίας συμμετοχής θα ανακοινώνεται πριν από κάθε Έκθεση.
Οι επιχειρήσεις θα έχουν παράλληλα τη δυνατότητα συμμετοχής σε δράσεις ενημέρωσης (εκδηλώσεις), σε επιχειρηματικές αποστολές που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε αγορά στόχο, σε δράσεις προώθησης (εκθέσεις, διανομές σε σημεία πώλησης, Road shows), καθώς επίσης και στις διεθνείς εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε αγορά στόχο. Ακόμη θα συμμετάσχουν ως προμηθευτές των αναγκαίων ποσοτήτων προϊόντων τα οποία θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών διανομών σε προκαθορισμένα σημεία πώλησης και σε κεντρικές πλατείες των αγορών-στόχων.

Όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να συμμετέχουν στις προαναφερόμενες εκθέσεις μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής μέχρι την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , δηλώνοντας τα προϊόντα που παράγουν και με τα οποία θα συμμετέχουν στις εκθέσεις ενδιαφέροντός τους.
Πληροφορίες στον κ. Δημήτρη Μήντο, τηλ 2371024200, εσωτ. 4.

επιστροφή στην κορυφή