ΡΟΗ 24/7:

Σήμερα οι κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

banner elections SYRIZA 15MAY22

Τα εκλογικά κέντρα στη Χαλκιδική

Σήμερα, Κυριακή, πραγματοποιούνται οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη του προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Οι κάλπες άνοιξαν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αναλυτικές οδηγίες γύρω από τη διαδικασία, επισημαίνεται ειδικότερα:

"Για την εκλογή Προέδρου δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω. Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορούν να εγγραφύν ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου, στα εκλογικά τμήματα. Όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας ή είναι ήδη μέλη αλλά έχουν εγγραφεί μετά τις 21/3/2022, μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα. Όσοι είναι ήδη μέλη και έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21/3/2022 και βρεθούν εκτός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν, μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα αλλά μόνο για Πρόεδρο.

Για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου 2022 και ψηφίζουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα εντός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν. Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται αναλυτικά οι σταυροί που μπορούν να μπουν ανά περιφέρεια: Αττική 45, Κεντρική Μακεδονία 11, Δυτική Ελλάδα 6, Κρήτη 5, Θεσσαλία 4, Πελοπόννησος 5, Ήπειρος 3, Δυτική Μακεδονία 3, Ανατολική Μακεδονία Θράκη 3, Στερεά Ελλάδα 3, Νότιο Αιγαίο 2, Ιόνια νησιά 2, Βόρειο Αιγαίο 2, Εξωτερικό 1. Εάν τυχόν τα μέλη αυτά βρεθούν εκτός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν, τότε θα έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο για την εκλογή προέδρου.

Σε κάθε περιφέρεια έχουν οριστεί εκλογικά Κέντρα. Όσοι προσέρχονται για να ψηφίσουν πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ".

Η διαδικασία στη Χαλκιδική

Στη Χαλκιδική θα λειτουργήσουν τα εξής εκλογικά κέντρα

1. Νέα Μουδανιά αίθουσα ΚΑΠΗ.

2. Καλλικράτεια αίθουσα ΚΑΠΗ.

3. Κασσάνδρεια στο Δημαρχείο.

4. Μαρμαρά στην κοινότητα.

5. Ορμύλια στην κοινότητα.

6. Πολύγυρο στο Δημαρχείο.

7. Παλαιόχωρα στην κοινότητα.

8. Ιερισσός στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Το μήνυμα της Κ. Μάλαμα

Η βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα σε μήνυμά της αναφέρει:

"Αγαπητές συντρόφισσες, αγαπητοί σύντροφοι, αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Σας καλώ όλους να κάνουμε τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία γιορτή δημοκρατίας.

​Η μαζική συμμετοχή όλων στην εκλογή του Προέδρου αποτελεί τον πρώτο σταθμό στον αγώνα για την δημοκρατική αλλαγή.

Να πάμε μαζικά στις κάλπες. Να στείλουμε το μήνυμα της ανατροπής.

Γινόμαστε όλοι μας μέρος της πολιτικής αλλαγής!

Στις 15 Μαΐου τους επιστρέφουμε τον λογαριασμό!"

επιστροφή στην κορυφή