ΡΟΗ 24/7:

ΒΙΒΛΙΟ | Από τη σκλαβιά στον θρόνο

vivlio istoriko mythistorima kariye i pallakida tou suleiman ekdoseis pigi

Καριγιέ - Η Παλλακίδα του Σουλεϊμάν
Η πορεία μιας γυναίκας από τη Βαρκελώνη στο χαρέμι

"Το όνοµά µου είναι Αϊλίν. Δεν ήταν όµως πάντα αυτό..."

Γεννημένη στη Βαρκελώνη το 1522, η Αουρόρα-Μαρία ήρθε, στα δεκαοχτώ της, αντιμέτωπη με τη μοίρα που στοίχειωνε τους χειρότερους εφιάλτες πολλών όμορφων γυναικών της εποχής: την αιχμαλωσία από τους πειρατές που λυμαίνονταν τη Μεσόγειο. Ο στόχος των πειρατών; Να πουλήσουν τις ωραιότερες σκλάβες στα χαρέμια των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κραταιάς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η δική της αιχμαλωσία, ωστόσο, θα την οδηγήσει σε ένα χαρέμι ξεχωριστό από τα υπόλοιπα, εκείνο του σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπη με τις μηχανορραφίες ανάμεσα στις σουλτάνες και θα αναμιχθεί στις σκληρές συγκρούσεις για τον θρόνο, γύρω από τον οποίο υφαίνεται ένα δίχτυ από δολοπλοκίες που μπορεί να αποβεί θανάσιμο για όποιον πιαστεί σε αυτό...

Το ιστορικό μυθιστόρημα "Καριγιέ – Η παλλακίδα του Σουλεϊμάν", το οποίο αποτελεί το συγγραφικό ντεμπούτο της Ραφαηλίας Αφατίδου, είναι ένα έργο το οποίο χαρακτηρίζεται από σπάνια συγγραφικά χαρίσματα και εξαιρετική ιστορική ανασύνθεση της εποχής, αναδεικνύοντας παράλληλα τον ισχυρό, μα εν πολλοίς ακόμη άγνωστο, ρόλο των γυναικών στη διοίκηση της πανίσχυρης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Κυκλοφορεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή

Η συγγραφέας

Η Ραφαηλία Αφατίδου γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Με ρίζες από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, ενδιαφέρθηκε από µικρή ηλικία για την ιστορία των τόπων αυτών και αυτή της η αγάπη οδήγησε στη συγγραφή του πρώτου της µυθιστορήµατος.

επιστροφή στην κορυφή