ΡΟΗ 24/7:

Τον Ιούνιο ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών

hlektrikes suskeues

Ποιες ομάδες πολιτών θα έχουν προτεραιότητα

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση για αντικατάσταση παλιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, σύμφωνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN και ο κ. Σκρέκας, τόνισε ότι «θέλουμε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου να ανοίξει η πλατφόρμα. Άρα τις επόμενες εβδομάδες. Εκεί θα έχουμε 35% έως 50% επιδότηση, ανεξαρτήτως εισοδήματος».

Όπως υπογράμμισε ο Υπουργός, όλοι μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ωστόσο θα υπάρχει αντικειμενική κατάταξη βάσει κοινωνικών κριτηρίων (μέλος με αναπηρία, πολύτεκνη οικογένεια, χαμηλό εισόδημα). «Άτομα που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες έχουν περισσότερα μόρια, επομένως θα είναι οι πρώτοι οι οποίοι θα επιλεγούν να αντικαταστήσουν τη συσκευή τους», ανέφερε.

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα τα νοικοκυριά θα έχουν μειώσει κατά 30% την κατανάλωση ρεύματος, ενώ πρόσθεσε πως αν υπάρχει ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «θα βρούμε τρόπο να το παρατείνουμε».

επιστροφή στην κορυφή