Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απ. Πάνας για καύσιμα: Γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να μην προχωρήσει σε οριζόντια μείωση; (βίντεο)

panvoukaus

Ομιλία του Βουλευτή Χαλκιδικής στην Ολομέλεια της Βουλής

Αναφορικά με το προς ψήφιση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Αναπτυξης & Επενδύσεων με τίτλο: "Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς την Οδηγία (ΕΕ) 2019/2161 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Νοεμβρίου 2019 για την τροποποίηση της Οδηγίας 93/13/ΕΟΚ του Συμβουλίου και των Οδηγιών 98/6/ΕΚ, 2005/29/ΕΚ και 2011/83/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά στην καλύτερη επιβολή και τον εκσυγχρονισμό των κανόνων της Ένωσης για την προστασία των καταναλωτών και άλλες διατάξεις", ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Απόστολος Πάνας σημείωσε πως τελικά τόσο οι παρατηρήσεις τις παράταξης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, όσο και αυτές που σημειώθηκαν κατά τη διαδικασία της ακρόασης των φορέων ουδέποτε ακούστηκαν.

Χαρακτηριστικά ο κ. Πάνας ανέφερε:
«Είναι πραγματικά στενάχωρο να λαμβάνει χώρα τέτοια άρνηση για συνεργασία, ώστε να παραδοθούν στον Ελληνικό λαό σωστά δομημένα Νομοθετήματα, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα μας ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά.
Έναν οικονομικό Γολγοθά, τον οποίο καλείται κάθε τύπου νοικοκυριό και επιχείρηση να ανέβει.

Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είναι πλέον σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ, ενώ έρχεται και νέα αύξηση στην τιμή των υγρών καυσίμων.
Όπως μάλιστα ανέφερε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, ξεκίνησαν από χθες πολύ σημαντικές αυξήσεις στη χονδρική τιμή δυιλιστηρίου για νέες παραγγελίες στις βενζίνες, στο υγραέριο κίνησης και στο πετρέλαιο κίνησης.

Και τελικά το ερώτημά μας παραμένει:
Γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να μην προχωρήσει σε οριζόντια μείωση, αλλά στην επιδότηση με εισοδηματικά κριτήρια;
Δεν είναι ούτε καν μιαν ανάσα τα 40, τα 45 ή τα 50 Ευρώ επίδομα που λάβανε για ένα τρίμηνο όσοι παρουσιάζουν εισοδήματα κάτω των 30.000.

Οι ανατιμήσεις και η καλπάζουσα ακρίβεια αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, δοκιμάζουν ξεκάθαρα τις αντοχές των πολιτών. Και μέσα σε αυτό το κλίμα ανασφάλειας και θυμού, που χαρακτηρίζει σύσσωμο το σώμα των πολιτών και με τον πληθωρισμό να σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, αγγίζοντας μάλιστα τον Απρίλη διψήφιο ποσοστό για πρώτη φορά μετά από 28 έτη, η Κυβέρνηση αν μη τι άλλο μοιάζει απρόθυμη να διασφαλίσει την προστασία των καταναλωτών.

Έτσι, ενώ το παρόν νομοσχέδιο για την καλύτερη επιβολή και τον εκσυγχρονισμό των κανόνων της Ένωσης για την προστασία των καταναλωτών, ναι μεν εκσυγχρονίζουν την εθνική νομοθεσία για την αποτελεσματικότερη προστασία των δικαιωμάτων τους και των οικονομικών τους συμφερόντων, εντούτοις κρίνονται ανεπαρκείς οι σχετικές διατάξεις, καθώς δεν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες στις καθημερινές συναλλαγές των καταναλωτών».

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020