sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Γρ. Τάσιος: «Θα συνεχίσουμε να βγάζουμε την Ελλάδα ασπροπρόσωπη»

Tasios POX

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών της ΠΟΞ

Με μεγάλη προσέλευση ξενοδόχων από όλη την Ελλάδα - για πρώτη φορά ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας - πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο Electra Metropolis στην Αθήνα, η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ). Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, οι Υφυπουργοί Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης και Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, οι διοικητές ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής και ΟΑΕΔ/ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης, η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και συντονίστρια του Προγράμματος "Ένα στα Πέντε" του Συμβουλίου της Ευρώπης Έλενα Ράπτη, η Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπία Αναστασοπούλου, ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, καθώς και οι πρόεδροι του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός, του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) Αποστολίνα Τσαλταμπάση κ.α.
«Εθνικό στόχο υπηρετούμε κάθε σεζόν. Και βγάζουμε την Ελλάδα ασπροπρόσωπη! Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Χαιρόμαστε πραγματικά γιατί αυτή η μεγάλη συνεισφορά αναγνωρίζεται και σήμερα εδώ στη Γενική Συνέλευση της ΠΟΞ, με την υψηλή και ευρεία κυβερνητική εκπροσώπηση. Μας τιμά αυτή η παρουσία και επιβεβαιώνει την προσήλωσή μας στις σχέσεις συνεργασίας» σημείωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος και πρόσθεσε:
«Η υψηλή ζήτηση, οι αφίξεις και η αποφασιστικότητά μας να βάλουμε τα δυνατά μας για το κοινό καλό, δεν σημαίνει πως τα ταμεία των ξενοδοχείων μπορούν να είναι οι κότες που γεννάνε χρυσά αυγά. Η ανάκαμψη των αφίξεων δεν αντανακλάται με αυτόματο τρόπο στην ανάκαμψη των ταμείων των ξενοδοχείων. Είναι παραμορφωτικός ο καθρέπτης των αφίξεων. Πρώτον διότι ένα μεγάλο κομμάτι των αφίξεων χάνεται μέσα στη γκρίζα περιοχή της παραοικονομίας διαμοιρασμού. Δεύτερον, διότι το βαρύ πλήγμα της πανδημίας έχει αφήσει ανοιχτές πληγές που μεταφράζονται σε υποχρεώσεις προς το δημόσιο και τις τράπεζες. Τρίτον, όπως λέει μια σοφή παροιμία της Χαλκιδικής «απάνω στο σπυρί κουκούδι». Μετά το σοκ της πανδημίας αντιμετωπίζουμε ένα παγκόσμιο τσουνάμι ανατιμήσεων στην ενέργεια και στα προϊόντα, την ώρα που συμβαίνει ένας πόλεμος στην Ευρώπη και επιδεινώνει καθημερινά την κατάσταση. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το λειτουργικό κόστος ανά δωμάτιο διανυκτέρευσης είναι αυξημένο 25-30%».

GS POX1

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr