Ο καιρός σήμερα
- Γράφτηκε από την Halkidiki Focus
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
- Εκτύπωση
Νεφώσεις, βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Χαλκιδική
Ηλιοφάνεια σε μεγάλο μέρος της χώρας. Όμβροι, βροχοπτώσεις και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια. Τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πιθανότητα για χαλάζι μετρίου μεγέθους σε Θεσσαλία και Μακεδονία. Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας όμβρους ή βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως σε περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας και ενδεχομένως στις Σποράδες. Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα συνοδευτούν τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ενώ στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία υπάρχει πιθανότητα για χαλάζι μετρίου μεγέθους.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 28 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 31, στην Ήπειρο από 10 έως 30 βαθμούς στη Θεσσαλία από 10 έως 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 30 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 5 μποφόρ. Δυτικό ρεύμα με εντάσεις 5-6 μποφόρ θα επικρατήσει στον Κορινθιακό Κόλπο.
Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Προς το βράδυ υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας, κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ, και στα δυτικά παράκτια τμήματα του νομού 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.
Στον Πολύγυρο περιμένουμε αραιές νεφώσεις ενώ το απόγευμα και το βράδυ βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, νοτιοδυτικοί, νότιοι, βορειοδυτικοί και δυτικοί έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νέα Μουδανιά περιμένουμε ηλιοφάνεια, αραιές νεφώσεις αργά το απόγευμα βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, νότιοι, βορειοανατολικοί, δυτικοί και βορειοδυτικοί έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
meteo.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus
- Φυτεία κάνναβης, πάνω από 9 κιλά χασίς και ένα όπλο βρήκε η Ασφάλεια Πολυγύρου στο σπίτι 48χρονου
- Διευρύνεται ο αριθμός των κτηνοτρόφων που θα λάβουν το 2% για αγορά ζωοτροφών
- Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι συλλήψεις για ηχορύπανση
- Με την έδρα του Πόρτλαντ στο MLS
- Αφιέρωμα στον... ανεπανάληπτο Τόλη Βοσκόπουλο