Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δωρεάν δερματολογικές εξετάσεις για άτομα που δραστηριοποιούνται σε παραθαλάσσια επαγγέλματα

melan ex

Αύριο Τρίτη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αφορμή την έναρξη του καλοκαιριού και τον μήνα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το Μελάνωμα, διενεργεί σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης του ΓΝΘ Ιπποκράτειου, δωρεάν προληπτικές δερματολογικές εξετάσεις σε άτομα που δραστηριοποιούνται στον τομέα των παραθαλάσσιων επαγγελμάτων.

Η πρωτοβουλία με το σύνθημα «Δεν είναι όλοι οι σπίλοι φίλοι μας» έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και την ενίσχυση της πρόληψης στην υγεία. Στις εξετάσεις μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι ασχολούνται με επαγγέλματα που έχουν έκθεση στον ήλιο και να εξετασθούν ΔΩΡΕΑΝ από δερματολόγους στον φυσικό χώρο εργασίας τους, δηλαδή στη θάλασσα. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη 24 Μαΐου 2022, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τις 9:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι, καθώς και στην παραλία Αρετσούς του Δήμου Καλαμαριάς από τις 12:30 το μεσημέρι έως τις 03:00 μ.μ., σε πλήρως εξοπλισμένα εξωτερικά κινητά ιατρεία.

Το μελάνωμα είναι ένας από τους πιο σοβαρούς τύπους καρκίνου του δέρματος, καθώς είναι δυνατό να εκδηλωθεί σε οποιοδήποτε σημείο του δέρματος. Ωστόσο είναι πιθανότερη η εμφάνιση και η εκδήλωση της νόσου σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο. Τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης εξαιτίας των περιβαλλοντικών μεταβολών. Σύμφωνα με τους ειδικούς το 90% των μελανωμάτων, εάν διαγνωστούν έγκαιρα μπορούν να θεραπευτούν. Σκοπός της δράσης είναι η προληπτική εξέταση, αλλά και η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων που ασχολούνται με τα παραθαλάσσια επαγγέλματα και εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία. Γιατί η πρόληψη σώζει ζωές!

Για την πρωτοβουλία η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα – Μαρία Δερμεντζοπούλου τόνισε: «Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και γι' αυτό αποτελεί χρέος όλων μας να επενδύσουμε και να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία στον τόπο μας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που διαθέτει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της στηρίζει έμπρακτα όλους τους πολίτες. Αντιλαμβανόμενοι πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση, εξασφαλίσαμε δωρεάν δερματολογικές εξετάσεις από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό που θα παρέχει και την απαραίτητη συμβουλευτική πληροφόρηση. Και κάνουμε ακόμα ένα βήμα. Δεν προσκαλούμε απλώς, αλλά πηγαίνουμε εμείς στη θάλασσα, στο φυσικό χώρο εργασίας των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των παραθαλάσσιων επαγγελμάτων. Για να κάνουμε ακόμα πιο εύκολη την αναγκαία προληπτική εξέτασή τους και να χτίσουμε ακόμα πιο ισχυρή ασπίδα προστασίας για την υγεία των συνανθρώπων μας».

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020