Τα ξακουστά υφαντά της Αρναίας στην Κυπαρισσία (ΦΩΤΟ)
- Γράφτηκε από την Halkidiki Focus
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΤΟΠΙΚΑ
- Εκτύπωση
Σε διεθνές συνέδριο
Το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αριστοτέλη σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Αρναίας συμμετέχουν στην εαρινή συνάντηση του CIOFF® SOUTH EUROPEAN SECTOR MEETING - KYPARISSIA, GREECE 2022.
Ο CIOFF® είναι Διεθνής Πολιτιστικός, μη Κυβερνητικός Οργανισμός, επίσημος συνεργάτης της UNESCO και είναι διαπιστευμένος να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην επιτροπή της Σύμβασης της UNESCO για τη διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Τα περίφημα «καλλιγραφικά» υφαντά της Αρναίας από τις υπέροχες και ξακουστές υφάντρες της, βρήκαν κατάλληλο χώρο να εκτεθούν στα μάτια των συνέδρων που έρχονται από 18 χώρες στην Κυπαρισσία.
Μία ακόμη δράση από τον Σύλλογο Γυναικών Αρναίας, που από την ίδρυσή του πριν λίγα χρόνια έως και σήμερα, αφήνει τη σφραγίδα του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.
φωτογραφίες: Στέλιος Ρήγας
Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus
- Ο Μιλτιάδης Χαρένης από τη Ν. Γωνιά Χαλκιδικής "Αγρότης της Χρονιάς"
- Ο Μιλτιάδης Χαρένης από τη Ν. Γωνιά Χαλκιδικής "Αγρότης της Χρονιάς"
- Πατέρας και γιος συνελήφθησαν για παρασκευής και διάθεσης νοθευμένου ελαιόλαδου (ΦΩΤΟ)
- Νέα Πολιτιστική Ταυτότητα του Δήμου Φλώρινας
- Στο 2ο Διεθνές Forum για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα το Επιμελητήριο Χαλκιδικής