Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβαθμίζεται η ποιότητα νερού στο Παλαιοχώρι

val nero pal

Ακολουθούν Νεοχώρι και Πυργαδίκια

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο, η σύμβαση με τον Ανάδοχο του έργου εγκατάστασης ειδικών φίλτρων για την αναβάθμιση της ποιότητας του πόσιμου νερού στην κοινότητα Παλαιοχωρίου, συνολικού προϋπολογισμού 244.949 ευρώ, που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Κεντρική Μακεδονία 2014-2020”.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης και για το Νεοχώρι, ενώ η αναμενόμενη θετική κατάληξη της παλιάς δικαστικής εμπλοκής του αντίστοιχου έργου για τα Πυργαδίκια θα καταστήσει εφικτή την ολοκλήρωση και αυτής της παρέμβασης.

Αντικείμενο της υπογραφείσας σύμβασης είναι η ''Προμήθεια και εγκατάσταση Η/Μ εξοπλισμού για τη λειτουργία μονάδας φίλτρανσης νερού στην Τ.Κ. Παλαιοχωρίου Δήμου Αριστοτέλη'', για την απομάκρυνση ιόντων σιδήρου από το νερό ύδρευσης στη γεώτρηση “Αμπελούδια”.

Η μέθοδος που επιλέχθηκε για την απομάκρυνση των ιόντων από το νερό είναι απολύτως φυσική και έχει ήδη εφαρμοσθεί με επιτυχία σε ανάλογες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος κ. Βαλιάνος επισημαίνει σχετικά: «Δίνουμε λύση στο χρόνιο και σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Παλαιοχωρίου με το νερό, με ένα ολοκληρωμένο έργο. Οι κάτοικοι θα απολαμβάνουν νερό καλής ποιότητας. Και καλής ποιότητας νερό σημαίνει αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου ζωής. Η υπογραφή της σύμβασης έρχεται ως αποτέλεσμα παλαιότερης χρηματοδότησης η οποία δεν μπορούσε να ενεργοποιηθεί λόγω της πολυετούς δικαστικής διαμάχης μεταξύ των υποψηφίων αναδόχων. Φέραμε εις πέρας το δικαστικό αυτό κυκεώνα και σήμερα είμαστε σε θέση να χαρούμε ένα πολύ σημαντικό έργο. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τους στόχους μας, κάθε μέρα κι ένα βήμα σε όλα τα επίπεδα!».

froutokosmos3

paliouras1

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020