Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένα δραστήριο τουριστικό καλοκαίρι δείχνουν τα στοιχεία για τα καύσιμα των αεροσκαφών

FB IMG 1597046496027

Παραμένει η ανησυχία για τις υψηλές τιμές

Αισιοδοξία αποπνέουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές αεροπορικών καυσίμων στην Ευρώπη, υποδεικνύοντας ταξιδιωτική ανάκαμψη στην περιοχή.

Ειδικότερα, η Ευρώπη απορρόφησε πάνω από 13 εκατ. βαρέλια καυσίμου αεροσκαφών τον Μάιο. Καταγράφοντας τις υψηλότερες μηνιαίες εισαγωγές από τον Οκτώβριο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της Vortexa που επικαλείται το Bloomberg.

Η κατανάλωση προβλέπεται να εκτιναχθεί αυτό το καλοκαίρι εν μέσω χαλάρωσης των περιορισμών για τον κορωνοϊό και της καταναλωτικής ζήτησης που «σίγασε» στη διάρκεια της πανδημίας.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των ευρωπαϊκών εισαγωγών καυσίμων αεροσκαφών απορρόφησαν δύο χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία. Επίσης, Ολλανδία και Ισπανία διεκδικούν περίπου το 11%.

Αναφορικά με τους προμηθευτές, το Κουβέιτ ήταν μακράν ο μεγαλύτερος, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 30% των βαρελιών. Ακολουθούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ινδία και η Νότια Κορέα.

Να σημειωθεί ότι η εναέρια κυκλοφορία της Ευρώπης εξακολουθεί να βρίσκεται στο 86% περίπου του επιπέδου του 2019 για αυτήν την εποχή, σύμφωνα με στοιχεία του Eurocontrol. Σε μια πρόβλεψη του Απριλίου, το βασικό σενάριο του οργανισμού είναι ότι το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στο 89% τον Αύγουστο και στο 92% μέχρι το τέλος του έτους.

Η ζήτηση για καύσιμα αεροσκαφών στη Δυτική Ευρώπη αναμένεται να εκτιναχθεί κατά 17% από τα τέλη Μαΐου έως τα τέλη Αυγούστου, «πιάνοντας κορυφή» με 1,26 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία πρόβλεψη ζήτησης του BloombergNEF, η οποία βασίζεται στα προγράμματα πτήσεων.

Η εικόνα, ωστόσο, δεν είναι ρόδινη. Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει δυσκολίες, με ελλείψεις προσωπικού και τις εταιρείες, που είτε απέλυσαν εργαζομένους είτε τους έχασαν για να ακολουθήσουν άλλους τομείς κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid-19, να αγωνίζονται να καλύψουν το κενό καθώς οι κρατήσεις ανακάμπτουν.

Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου αποτελούν επίσης μια απειλή.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 21:05

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020