xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Την αναβάθμιση του Β’ Λιμενικού Τμήματος Ν. Μουδανιών σε Λιμεναρχείο ζητά ο Απ. Πάνας

panas v3

Ερώτηση στον Υπ. Ναυτιλίας

Την αναβάθμιση του Β’ Λιμενικού Τμήματος Ν. Μουδανιών που υπάγεται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης σε Λιμεναρχείο, ζητά ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας στην Ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.
Στην Ερώτηση του ο κ. Πάνας επισημαίνει, πως το Β’ Λιμενικό Τμήμα αυτή τη στιγμή υπάγεται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ στα Ν. Μουδανιά, όπου υφίσταται η Υπηρεσία, δεν υπάρχει καμία Κεντρική Λιμενική Υπηρεσία, παρά τη μεγάλη ακτογραμμή που εποπτεύει το αρμόδιο Τμήμα και παρά την προσέλευση μεγάλου αριθμού τουριστών αλλά και επισκεπτών με εξοχικές κατοικίες στη Χαλκιδική καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Μάλιστα, ο Βουλευτής στην παρέμβασή του τονίζει, πως η επιχειρησιακή δραστηριότητα που έχει να αντιμετωπίσει η Υπηρεσία αυτή, είναι πολύ μεγάλη. Στην περιοχή αρμοδιότητας του υφίστανται τρεις Δήμοι με τρία Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, ενώ εξυπηρετεί πέντε λιμένες εκφόρτωσης αλιευμάτων, πλήθος παράκτιων ξενοδοχειακών μονάδων, λουτρικών εγκαταστάσεων και ναυαγοσωστικών υπηρεσιών, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των καταγγελιών που διαβιβάζονται στην υπηρεσία αλλά και των περιστατικών πνιγμών.
Ο κ. Πάνας αναφέρει: «Η αναβάθμιση του Β’ Λιμενικού Τμήματος Ν. Μουδανιών σε Λιμεναρχείο είναι επιτακτική. Για το λόγο αυτό προχώρησα σε παρέμβαση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισημαίνοντας, πως η επιχειρησιακή δραστηριότητα που έχει να αντιμετωπίσει η Υπηρεσία είναι πολύ μεγάλη καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου με έμφαση κατά τη θερινή περίοδο και τονίζοντας, πως η αναβάθμιση αυτή θα ευνοήσει οικονομικά την περιοχή δίνοντας της μεγαλύτερη αναπτυξιακή δυναμική».

froutokosmos1

paliouras2

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2