ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα : Άδικος κι αναιτιολόγητος αποκλεισμός της βοοτροφίας από τις κορωνο-ενισχύσεις

malama vouli exw

Οι κτηνοτρόφοι βοοειδών γαλακτοπαραγωγής και κρεατοπαραγωγής βλέπουν την συνδεδεμένη ενίσχυση τους να μειώ​νεται

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε η Βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με τον άδικο κι αναιτιολόγητο αποκλεισμό της βοοτροφίας από τις κορωνοενισχύσεις. Την ερώτηση συνυπογράφουν 36 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Όπως υπογραμμίζεται στην ερώτηση, εδώ και τρία χρόνια η βοοτροφία της χώρας πλήττεται από τις κυβερνητικές πολιτικές κι ιδιαίτερα από τον αποκλεισμό του συγκεκριμένου κλάδου από τις απαραίτητες επιδοτήσεις κι ενισχύσεις για την επιβίωση του.

Κάθε χρόνο οι κτηνοτρόφοι βοοειδών γαλακτοπαραγωγής και κρεατοπαραγωγής βλέπουν την συνδεδεμένη ενίσχυση τους να μειώ​νεται, ενώ η ενίσχυση του 2% του τζίρου του 2020 για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους των ζωωτροφών δεν κάλυψε ούτε στο ελάχιστο την άνοδο του κόστους παραγωγής. Παράλληλα, η βοοτροφία έχει αποκλειστεί από κάθε πλαίσιο ενισχύσεων, λόγω του κορονοϊού, σε αντίθεση με τα περισσότερα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, χωρίς καμία αιτιολογία κι ενώ ήταν ένας από τους κλάδους που επλήγη δραματικά από τις απαγορεύσεις στην οικονομία, στον τουρισμό, στην εστίαση.

Το αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών είναι το ελληνικό βόειο κρέας να φτάνει στον καταναλωτή πάρα πολύ ακριβό και το κέρδος του κτηνοτρόφου να εξανεμίζεται. Στο πλαίσιο αυτό οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καλούν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εντάξει άμεσα την βοοτροφία στο πλαίσιο των κορωνοενισχύσεων που ισχύει για τα υπόλοιπα προϊόντα της πρωτογενούς παραγωγής.

επιστροφή στην κορυφή