ΡΟΗ 24/7:

"Κοιτάμε Μπροστά": "Πόσο «φυσιολογική» είναι η «κίτρινη βλέννα» στις ακτές της Πιερίας;"

285818467 346884930918488 1958856673958136226 n

Παρέμβαση στη διοίκηση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Ερώτηση για γραπτή απάντηση κατέθεσε η περιφερειακή παράταξη “Κοιτάμε Μπροστά” προς τη διοίκηση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας σχετικά με την ποιότητα των νερών στις ακτές Πιερίας, μετά και τις καταγγελίες των οποίων έγινε δέκτης και αφορούσαν την «κίτρινη βλέννα» που εμφανίστηκε στις αρχές Ιουνίου και απέτρεπε τους επισκέπτες της περιοχής να μπουν στη θάλασσα.

Παρά τις διευκρινίσεις που έδωσε στις 10 Ιουνίου η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Μαυρίδου, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων που πραγματοποίησαν η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας και η Διεύθυνση Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος, σύμφωνα με τα οποία προκύπτει η καταλληλότητα των θαλασσίων νερών της Πιερίας, η παράταξη ζητά να πληροφορηθεί εάν υπήρξε καθυστέρηση στη διενέργεια των ελέγχων με αποτέλεσμα να ληφθούν δείγματα αφού είχε «ξεθυμάνει» το φαινόμενο, εάν ισχύει η εξήγηση ότι για το φαινόμενο ευθύνεται μια έκρηξη των πληθυσμών φυτοπλαγκτού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, εάν υπάρχει αντιστοιχία με το περσινό φαινόμενο εμφάνισης «αφρού» σε ακτές της Χαλκιδικής και τι μέτρα έχει λάβει σχετικά.

Επίσης καλεί τη διοίκηση της Περιφέρειας να μην επαναπαύεται πίσω από τον χαρακτηρισμό του φαινομένου ως «φυσιολογικού».

επιστροφή στην κορυφή