ΡΟΗ 24/7:

«Ματωμένη Μικρασία» στο Κλειστό Θέατρο Ν. Τρίγλιας

287045896 3298959920372690 5437334089895766752 n

Αφιερωμένες στον Φίλιππο Καβουνίδη οι παραστάσεις

Θεατρική παράσταση με τίτλο «Ματωμένη Μικρασία», που αποτελεί διασκευή του βιβλίου της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα», ανεβάζει το παράρτημα Ν. Τρίγλιας του Συλλόγου Απανταχού Τριγλιανών και ο Σύλλογος Μικρασιατών Θρακιωτών «Τα Μικράλωνα» στο Κλειστό Θέατρο Ν. Τρίγλιας, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουνίου, καθώς και την Παρασκευή 1η και Σάββατο 2 Ιουλίου.
Το εμβληματικό έργο της νεοελληνικής λογοτεχνίας παρουσιάζεται φέτος με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Οι κάτοικοι της Τρίγλιας Βιθυνίας που δημιούργησαν τη Ν. Τρίγλια Χαλκιδικής βίωσαν τον πόνο, τη βία και τον ξεριζωμό και οι απόγονοι τους διηγούνται όλα τα γεγονότα εκείνης της τραγικής περιόδου.
Όλες οι παραστάσεις είναι αφιερωμένες στον Φίλιππο Καβουνίδη, τον εθνικό σωτήρα των Τριγλιανών, που το 1922 πρόσφερε τα πλοία του για να μεταφέρει τους συμπατριώτες του Τριγλιανούς στην Ελλάδα, προκειμένου να σωθούν από τους Τούρκους.

Λίγα λόγια το έργο: Οι ηθοποιοί σε ρόλο προσφύγων που επιβίωσαν της Γενοκτονίας, αναβιώνουν με συγκλονιστικό τρόπο τις περιπέτειες των Ελλήνων της Μικράς Ασίας κατά τη διάρκεια εκείνης της ταραγμένης περιόδου. Το έργο μεταφέρει τον αναγνώστη στην πραγματικότητα της εποχής εκείνης, με τον αέρα, τους ήχους, τις μυρωδιές, τις εικόνες της καθημερινότητας των διαφόρων εθνικοτήτων που ζούσαν στα παράλια της Μικράς Ασίας, όπως επίσης και τον πόνο, τη βία και τις αδυσώπητες συνθήκες του πολέμου. Η παράσταση πλαισιώνεται από μουσική και ζωντανή εκτέλεση τραγουδιών της εποχής από επαγγελματίες τραγουδιστές και σύμφωνα με το πνεύμα του έργου.

Σκηνοθεσία - Διασκευή: Παπαπαρασκευάς Ζουμπούλης.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μπαμπαροξής Σταύρος, Παπαλάγκα Σοφία, Βαλιάνος Βαγγέλης, Παπαλάγκα Μελπομένη, Μπαρμπή Φρόσω, Μητρακούδης Πασχάλης, Ταβουλάρης Θοδωρής, Σάγγου Κατερίνα, Μελέτογλου Σοφία, Μπαρμπή Δήμητρα, Χατζηαναγνώστου - Σάγγου Έλενα, Ελευθέρογλου Φωτεινή, Μουχτάρογλου Ρίτσα και ο μικρός Χρήστος Τζελέπης.
Τραγούδι: Λάμπρου Σταυρούλα.
Είσοδος: 5 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου.

επιστροφή στην κορυφή