sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Γρ. Τάσιος: Έλαμψε η γαστρονομία της Χαλκιδικής

tasiostaste1

Η γαστρονομία δίνει υπεραξία σε ένα προορισμό

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή το 2ο φεστιβάλ Taste Halkidiki που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Μαρμαρά από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Τοπικοί παραγωγοί μελιού, ελιάς, ελαιολάδου, κρασιών, μπίρας, τσίπουρου, βοτάνων από όλη τη Χαλκιδική, ήταν παρόντες και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους παρουσιάζοντας τα εξαιρετικά προϊόντα τους στους επισκέπτες.

tasiostaste2

"Μία εξαιρετική εκδήλωση που περιείχε από γευστικές δοκιμές αγνού παρθένου ελαιόλαδου της Χαλκιδικής μέχρι Live cooking από επαγγελματίες chef αλλά και πιάτα βασισμένα σε τοπικές συνταγές από τις παραδοσιακές μαγείρισσες των συλλόγων της κοινότητας", δήλωσε ο Πρόεδρος της Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδοχείων, Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και Πρόεδρος των Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, που παραβρέθηκε στο Ν. Μαρμαρά, υπογραμμίζοντας ότι η γαστρονομία της Χαλκιδικής "έλαμψε".
"Αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι είμασταν όλοι εκεί: Οι παραγωγοί, οι μεταποιητές αλλά και οι επαγγελματίες της φιλοξενίας σε μία προσπάθεια ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και του γαστρονομικού πλούτου του τόπου μας. Πιστεύω πραγματικά ότι η γαστρονομία δίνει υπεραξία σε ένα προορισμό και δείχνει το δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη με την αξιοποίηση των τοπικών πόρων και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Η διασύνδεση μεταξύ αγροδιατροφικού κλάδου και του κλάδου της φιλοξενίας είναι βασική προτεραιότητα μου όλα αυτά τα χρόνια ως πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής", πρόσθεσε, καταλήγοντας: "Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες παραγωγούς, επαγγελματίες και για την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου μας και τον Πρόεδρό του, Γιάννη Κουφίδη μέσω του τοπικού προγράμματος της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής LEADER CLLD να ξεκινήσει μια προσπάθεια καταγραφής της γαστρονομικής ταυτότητας του νομού!".

tasiostaste3

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr