Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2o TasteHalkidiki Festival
- Γράφτηκε από την Halkidiki Focus
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
- Εκτύπωση
28 παραγωγοί τοπικών προϊόντων προέβαλαν τα προϊόντα τους
To 2o TasteHalkidiki Festival, η διοργάνωση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής που στόχο έχει να προωθήσει τη χαλκιδικιώτικη γαστρονομία ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή στην Κεντρική Προβλήτα του Νέου Μαρμαρά.
28 παραγωγοί ελαιόλαδου, ελιάς, μελιού, κρασιών, μπίρας, μαύρου χοίρου, βοτάνων, αρτοποιημάτων συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή γαστρονομίας.
Ο Δήμος Σιθωνίας και η Δημοτική Κοινότητα Νέου Μαρμαρά συμμετείχαν σύσσωμοι στη διοργάνωση.
Ο οικοδεσπότης της διοργάνωσης Γιάννης Κουφίδης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως είναι η γαστρονομία για την ενίσχυση και βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Χαλκιδικής.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, τουριστών αλλά και φορείς του τόπου, η Βουλευτής Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα και ο Πρόεδρος του Visit Halkidiki Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής και Πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος.
Οι επισκέπτες γεύτηκαν τα μοναδικά πιάτα του Φεστιβάλ, που παρασκευάζονταν στο χώρο μαγειρικής και ήταν τα Αμυγδαλωτά από τον «Προικόννησος» - Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ν.Μαρμαρά Χαλκιδικής, Γαύρος αχνιστός, από το εστιατόριο "τα Κύματα", Μυδοπίλαφο, από το εστιατόριο dimitris, Κεφτεδάκια πολίτικα με αρωματισμένο γιαούρτι από τον Miki Ninic των Culinary Professionals Greece - Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας και σαραγλί από τις γυναίκες του Πολιτιστικός Σύλλογος "Ο Παρθενών".
Οι επισκέπτες είχαν ακόμη την ευκαιρία να κάνουν δοκιμή ελαιολάδου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με τον Οδυσσέα Βλαχάβα και να γνωρίσουν τα μυστικά της γεύσης του.
Την εκδήλωση διοργάνωσε με επιτυχία η εταιρεία Chef Stories και την παρουσίαση της μαγειρικής έκανε ο Γιώργος Παλησίδης.
Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus
- Με "πρόσωπο" στην παράδοση οι εκδηλώσεις "Νάουσα-Αποκριά 2023"
- 168 θάνατοι από κορωνοϊό και δύο από γρίπη την τελευταία εβδομάδα
- ΠΕΔΚΜ: Ημερίδα για τα χρηματοδοτικά προγράμματα των ΟΤΑ α' βαθμού στο πλαίσιο του 31oυ Money Show
- Κατέθεσε ο φίλος του Άλκη Καμπανού, θύμα της δολοφονικής επίθεσης
- Τουριστική προβολή της Κ. Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση FITUR της Μαδρίτης