Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θ. Πλεύρης: "Ελεγχόμενη η αύξηση των κρουσμάτων" (ΒΙΝΤΕΟ)

PLEYRHS ERT 22062022

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς μέτρων

«Η αύξηση των κρουσμάτων είναι απολύτως ελεγχόμενη» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και εστιάζοντας στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας σημείωσε πως «το ΕΣΥ δεν πιέζεται, ούτε αναμένει ότι θα έχει τους θερινούς μήνες αύξηση στις νοσηλείες».

Για το αν η άρση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας έγινε νωρίτερα λόγω της τουριστικής σεζόν, ο κ. Πλεύρης -μιλώντας στην ΕΡΤ- δήλωσε ότι «είμαστε η τελευταία χώρα της Ευρώπης που ήραμε τα μέτρα», επισημαίνοντας ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και αυτές που δεν έχουν καμία εξάρτηση για τον τουρισμό, έχουν άρει τα μέτρα.

«Παρακολουθούμε την πορεία του κάθε κύματος. Όπου υπήρχε κύμα στους θερινούς μήνες, κατά βάση ήταν πιο ήπιο, αλλά δεν είχε βαριές νοσηλείες» πρόσθεσε, ενώ αναφερθείς στο ενδεχόμενο επαναφοράς των περιοριστικών μέτρων απάντησε: «Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένας λόγος να επανέλθουν μέτρα διότι μας απασχολούν τα κρούσματα σε συνδυασμό με την πίεση στο ΕΣΥ».

Κληθείς να σχολιάσει την απότομη άνοδο των κρουσμάτων που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, ο κ. Πλεύρης δήλωσε πως οφείλεται στον μεγάλο αριθμό τεστ, στον αυξημένο αριθμό τουριστών και στο ότι υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα του ιού.

«Η σύσταση είναι όταν βρισκόμαστε σε χώρους με έντονο συγχρωτισμό πρέπει να φοράμε μάσκα και να λαμβάνουμε μέτρα προστασίας» συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας.

Επανέλαβε παράλληλα πως «έχουμε μπει στη φάση συνύπαρξης με τον κορωνοϊό» και υπογράμμισε ότι οι μεταλλάξεις της Όμικρον δεν έχουν την ίδια πίεση για το ΕΣΥ όπως η Δέλτα.

«Μέτρα μπορεί να υπάρξουν, αλλά δεν θα είναι οριζόντια, όπως είχαμε στην πρώτη φάση της πανδημίας. Θέλω να πιστεύω ότι η πορεία που θα έχει η πανδημία θα είναι τέτοια που ναι μεν θα πιέσει, αλλά δε θα χρειαστεί να πάμε σε κάτι που θα παραπέμπει στους περιορισμούς που είχαμε», πρόσθεσε.

Για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την τέταρτη δόση εμβολίου είπε ότι είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί ενισχυτική δόση, αλλά είναι ακόμη άγνωστο αν αυτό θα αφορά το σύνολο του πληθυσμού τονίζοντας ότι «θα θέλαμε να πάμε σε λογική εποχικού εμβολίου».

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020