ΡΟΗ 24/7:

Στο πρώην στρατόπεδο "Καρατάσιου" η χωροθέτηση του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

xardalias kalafatisf2 1 630x420

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά από τη Θεσσαλονίκη

Την παραχώρηση τμήματος του πρώην Στρατοπέδου «Καρατάσιου», στο υπουργείο Υγείας, για την κατασκευή του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Χαρδαλιάς.

«Βρίσκομαι σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη χωροθέτηση του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, σε έκταση εντός του πρώην Στρατοπέδου «Καρατάσιου», έναντι του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» και του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, φιλοδοξώντας αυτή η ενέργειά μας να αποτελέσει σύντομα, το εφαλτήριο για τη δημιουργία ενός πρότυπου πάρκου υγείας, για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια ενημερωτικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη και του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλου.

Επισήμανε ότι το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο, αποτέλεσε δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και θα γίνει πλέον πραγματικότητα. Η έκταση του πρώην Στρατοπέδου «Καρατάσιου», στον Δήμο Παύλου Μελά, πρόσθεσε, «εξυπηρετεί ιδανικά τη βέλτιστη χωροθέτησή του, καθόσον η περιοχή προσφέρει εύκολη πρόσβαση, δίκτυα και άλλες αναγκαίες αστικές υποδομές, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει επαρκέστατο χώρο στάθμευσης οχημάτων, όλων των εργαζομένων και των επισκεπτών του».

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η νέα Αντικαρκινική Μονάδα με την ένταξή της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα αποτελέσει μια σύγχρονη, πρωτοποριακή και καινοτόμα δομή, σχεδιασμένη να λειτουργεί με βάση όλα τα διεθνή πρότυπα υγείας, «ενώ θα εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες σε ασθενείς με νεοπλασματικές νόσους και κακοήθεις αιματοπάθειες, εξυπηρετώντας πρακτικά όχι μόνο τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, αλλά ασθενείς από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα».

Υπογράμμισε, τέλος, ότι για την τελική χωροθέτησή του, συνεργάσθηκαν στενά επί σειρά μηνών, όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, Εθνικής Άμυνας, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης), Υποδομών και Μεταφορών και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας ως ιδιοκτήτης της σχετικής έκτασης, «προτάσσοντας την κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη και φυσικά τη δέσμευση ολόκληρης της Κυβέρνησης να κάνουμε πράξη τις εξαγγελίες μας».

289823894 7896568820353157 1806074385114916169 n

«Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη είναι γεγονός», επισήμανε, από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

«Το γερασμένο Θεαγένειο, που τόσα πρόσφερε στη Δημόσια Υγεία, θα αντικατασταθεί από ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο, που θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε χιλιάδες ανθρώπους από τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρειο Ελλάδα και όχι μόνο. Η δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει πραγματικότητα», πρόσθεσε.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές Α' και Β' Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου, Δημήτριος Κούβελας, Κατερίνα Νοτοπούλου, Σάββας Αναστασιάδης και Λεωνίδας Στολτίδης, η διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτριος Τσαλικάκης, η Διοικήτρια του «Θεαγενείου» Αντικαρκινικού Νοσοκομείου, Λιάνα Κουρτέλη-Ξουρή, καθώς και ο τέως Διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 20:26
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2