xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Πέθανε η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα

kwnsta

Η αξέχαστη Ντένη Μαρκορά στους «Δύο ξένους»

Η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα, η αγαπημένη όλων Ντένη Μαρκορά στους «Δύο ξένους», έφυγε από τη ζωή, σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.
Η Ντίνα Κώνστα έφυγε για το τελευταίο ταξίδι το πρωί της Κυριακής σε ηλικία 84 ετών.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας, με ανάρτησή του. «Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεών το θλιβερό νέο που θα μας γεμίσει όλους πόνο! Η πολυαγαπημένη μας, η σπουδαία ηθοποιός, η αγωνίστρια δημοκράτισσα, η πολυτάλαντη συνάδελφος και ταυτόχρονα χαμηλών τόνων κι αθόρυβη φίλη μας έφυγε από κοντά μας σήμερα στις 7 το πρωί… Ντινάκι μας, που μας χάρισες τόσες σπουδαίες ερμηνείες στο Θέατρο κι ανεπανάληπτες δημιουργίες κάθε είδους στην τηλεόραση θα μας λείψεις πολύ!!!! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ», έγραψε.

Η Ντίνα Κώνστα γεννήθηκε το 1938, στη Σάμο. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της. Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια την Μαίρη Αρώνη. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965. Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στο «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας». Ωστόσο παρέμεινε αξέχαστη στο κοινό για την ερμηνεία της ως Ντένη Μαρκορά στη σειρά «Δύο ξένοι».

επιστροφή στην κορυφή