ΡΟΗ 24/7:

Επίσκεψη Τζιτζικώστα στη Νέα Υόρκη (ΦΩΤΟ)

220707 NewYork1

Επαφές με επενδυτές και στελέχη της αεροπορικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας των ΗΠΑ

Επίσκεψη στη Νέα Υόρκη και επαφές με μέλη της Ομογένειας, Ελληνοαμερικανούς επενδυτές, αλλά και στελέχη της αεροπορικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας των ΗΠΑ, για την αεροπορική σύνδεση Νέας Υόρκης–Θεσσαλονίκης και εν όψει της κατασκευής των νέων κινηματογραφικών στούντιο στη Θέρμη, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μάλιστα, ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, στο "Σημείο Μηδέν" της Νέας Υόρκης, που τελέστηκαν στην 4η Ιουλίου, Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Τα θυρανοίξια πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα συγκίνησης, καθώς ο Ιερός Ναός λειτούργησε ξανά 21 χρόνια μετά την καταστροφή του από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

"Η σημερινή είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την Ορθοδοξία, για την Ομογένεια και ολόκληρο τον Ελληνισμό. Στέλνουμε ενωμένοι ηχηρό μήνυμα ενάντια στον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία. Στεκόμαστε με δέος μπροστά στη νίκη του φωτός απέναντι στο σκοτάδι, μπροστά στη νίκη της ζωής. Η μεγαλύτερη τιμή σε όσους έχασαν άδικα τη ζωή τους εξαιτίας μιας πράξης τυφλού μίσους είναι η άσβεστη μνήμη μας, η αγάπη μας για ζωή και το χρέος μας να ξαναχτίσουμε όσα γκρέμισαν οι οπαδοί του σκότους. Θέλω να συγχαρώ την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, που ολοκλήρωσε το σημαντικό αυτό έργο και να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους Ομογενείς μας, χωρίς την έμπρακτη στήριξη των οποίων δεν θα μπορούσε να ξαναχτιστεί ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου", επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος του κ.κ. Ελπιδοφόρου στην τελετή των εγκαινίων.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης παρέστη και στο άνοιγμα της 46ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η οποία γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια παρουσίας της στις ΗΠΑ, ενώ είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη και τις ΗΠΑ και με Ελληνοαμερικανούς, που του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.

220707 NewYork4

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Τζιτζικώστας, επισκέφτηκε και τις κινηματογραφικές εγκαταστάσεις των York Studios και συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας John Kalafatis.

Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για τις εγκαταστάσεις των σύγχρονων στούντιο της εταιρίας, τα οποία φιλοξενούν κορυφαίες παγκοσμίως οπτικοακουστικές παραγωγές.

Στη διάρκεια της συνάντησής τους οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Kalafatis συζήτησαν για τις προοπτικές της Κεντρικής Μακεδονίας στο χώρο των κινηματογραφικών ταινιών. Άλλωστε με πρωτοβουλία της διοίκησης της Περιφέρειας και του Film Office, που πρώτη στην Ελλάδα δημιούργησε και λειτούργησε, η Κεντρική Μακεδονία έχει ήδη μπει στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών.

Επίσης ο κ. Kalafatis παρουσίασε στον κ. Τζιτζικώστα τα σχέδια των νέων σύγχρονων στούντιο στη Θέρμη, η κατασκευή των οποίων σε συνεργασία με την εταιρία Nu Boyana Hellenic, αρχίζει το επόμενο διάστημα.

"Όταν αρχίσαμε να κάνουμε πράξη το στόχο να μπει με αξιώσεις η Κεντρική Μακεδονία στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών, σκοπός μας ήταν να έχουμε μια ολοκληρωμένη επένδυση στον τόπο μας, η οποία θα κάνει την περιοχή μας ακόμη πιο ελκυστική στον χώρο των ταινιών και τηλεοπτικών παραγωγών. Με τη δημιουργία των υπερσύγχρονων νέων στούντιο στη Θέρμη, η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία, κάνουν ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα για την προσέλκυση ακόμη περισσότερων παραγωγών στην περιοχή και για την περαιτέρω ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου. Η μεταφορά τεχνογνωσίας από τις ΗΠΑ είναι το κλειδί για να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε κορυφαίες παραγωγές, όχι μόνο αξιοποιώντας τον φυσικό και αστικό πλούτο της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και τα υπερσύγχρονα στούντιο, που το επόμενο διάστημα θα είναι πραγματικότητα. Η προοπτική αυτή συνεπάγεται αποφασιστική ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας, χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, καλά αμειβόμενες και περισσότερο εισόδημα για χιλιάδες επαγγελματίες σε όλη την Κεντρική Μακεδονία", τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

220707 NewYork13

Επίσης ο κ. Τζιτζικώστας είχε προγραμματισμένες συναντήσεις με στελέχη της αμερικανικής αεροπορικής βιομηχανίας, με τα οποία συζήτησε την προοπτική της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Νέας Υόρκης με τη Θεσσαλονίκη, από την επόμενη χρονιά και τις δυνατότητες συνεργασιών που ανοίγει αυτή.

Ο Περιφερειάρχης στη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη συναντήθηκε επίσης με Ελληνοαμερικανούς επενδυτές, παρουσιάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και τις ευκαιρίες για επενδύσεις σε σειρά κλάδων με προοπτική τα επόμενα χρόνια.

επιστροφή στην κορυφή