ΡΟΗ 24/7:

Στις 22 Αυγούστου ανοίγει η Βουλή

vouli sizitisi22arcv

Λόγω της υπόθεσης των παρακολουθήσεων

Δεκτό έγινε από την κυβέρνηση το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να ανοίξει νωρίτερα η Ολομέλεια της Βουλής ώστε να πραγματοποιηθεί συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον πρωθυπουργό ΕΥΠ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει με σοβαρότητα ό,τι απαιτείται σε θεσμικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη διερεύνηση της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την κυβέρνηση για το αίτημα του κ. Τσίπρα για τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερησίας διάταξης για το θέμα αυτό στην Ολομέλεια»

Η κυβέρνηση συμφωνεί στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου και τον ορισμό της συζήτησης αυτής εντός εκείνης της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου».

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός κατά την μεσημεριανή παρέμβασή του, μίλησε για «ελλιπείς χειρισμούς της ΕΥΠ».

«Παρότι όλα έγιναν νόμιμα η ΕΥΠ υποτίμησε την πολιτική διάσταση της ενέργειας..Ό,τι έγινε ήταν σύμφωνο με το γράμμα του Νόμου, αλλά ήταν λάθος. Δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα ποτέ» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία της ΕΥΠ. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

επιστροφή στην κορυφή