Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Δελησταύρου και Υιός» από το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

297174816 10223886172914820 3442909871357251189 n

Καλοκαιρινή περιοδεία - Στάση και στη Χαλκιδική

Με το έργο «Δελησταύρου και Υιός» των σπουδαίων θεατρικών συγγραφέων Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, στο οποίο πρωταγωνιστεί (και σκηνοθετεί) ο Μιχάλης Μητρούσης, με συμπρωταγωνίστρια την Όλγα Πολίτου, το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών συνεχίζει την περιοδεία του στον νομό Σερρών καθώς και σε φεστιβάλ και θεατρικές συναντήσεις ανά τη χώρα.

Το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, υπό την προεδρία του Σάββα Ρίζου και την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Ανδρέου, καθιέρωσε τον θεσμό «Το καλοκαίρι της Κωμωδίας», στο πλαίσιο του οποίου αφιερώνει κάθε χρόνο μία από τις καλοκαιρινές θεατρικές παραγωγές του σε επιφανείς νεοέλληνες συγγραφείς της κωμωδίας. Το φετινό καλοκαίρι πρότεινε λοιπόν το έργο «Δελησταύρου και Υιός», το οποίο περιοδεύει από τις 20 Ιουλίου ήδη με μεγάλη επιτυχία.

Σε ό,τι αφορά δε τον θεσμό «Το Καλοκαίρι της Κωμωδίας», ο Δήμος Σερρών, ως ο φορέας στον οποίο ανήκει το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, προτίθεται να τον συνεχίσει και να τον εμπλουτίσει.

Λίγα λόγια για το έργο

Μετά την επιστροφή του γιου του Γιώργου, που σπούδαζε στη Σουηδία, ο Αντώνης Δελησταύρου, χήρος εδώ και χρόνια, αλλά κοτσονάτος ακόμα, τού αναθέτει τη διεύθυνση του εργοστασίου, για να απαλλαγεί ο ίδιος και να ξαναφτιάξει την προσωπική του ζωή. Κάθε φορά όμως που γνωρίζει μια ενδιαφέρουσα γυναίκα, βρίσκει μπροστά του τον ίδιο πάντα αντίζηλο: τον γιο του.

Όπως όλες οι κωμωδίες του Σακελλάριου και του Γιαννακόπουλου, έτσι κι αυτή διακρίνεται για τον γρήγορο διάλογο, την καλοστημένη δράση και τον έντονο λαϊκό χαρακτήρα, και προβάλλει το κωμικό στοιχείο που ενυπάρχει ακόμα και στα πιο δραματικά θέματα.

Εκτός του Μιχάλη Μητρούση που συμπρωταγωνιστεί μαζί με την Όλγα Πολίτου, παίζουν με αλφαβητική σειρά οι Σερραίοι ηθοποιοί: Βαγγέλης Ζλατίντσης, Γιώργος Καρύδας, Παντελής Παπαδόπουλος, Αστέριος Πολυχρονίδης, Χριστίνα Σωτηριάδου, Αστερόπη Χαριτίδου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μιχάλης Μητρούσης, τα σκηνικά/κοστούμια είναι της Βασιλικής Κουνούπη, η πρωτότυπη μουσική του Στέργιου Τσιρλιάγκου, ενώ οι υπόλοιποι συντελεστές έχουν ως εξής: φωτισμοί- Μιχάλης Κουβόπουλος, βοηθός σκηνοθέτη- Αστέριος Πολυχρονίδης, εκτέλεση φωτισμών - Νίκος Παπαδόπουλος, ηχοληψία - Γιώργος Δασκαλάκης, κατασκευές σκηνικού - Κώστας Μαρτίν, φωτογραφίες παράστασης: © STUDIO FOTOγραφίας Χριστίνα Παπαφράγκου.

Η παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών έχει την υποστήριξη του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας για τον Αύγουστο είναι: στις 10/08, στην Ορεινή του Δήμου Σερρών, στις 12/8 στη Μαυροθάλασσα του Δήμου Βισαλτίας, στις 21/8 στο Νέου Σούλι του δήμου Εμμ. Παππά, στις 22/8 στην Πρώτη του δήμου Αμφίπολης, στις 23/8 στο Φεστιβάλ Κασσάνδρας, στο Αμφιθέατρο Σίβηρης, στις 24/8 στην Ηράκλεια, στις 25/8 στο φεστιβάλ «Μερκούρεια» του Δήμου Συκεών, στο ανοιχτό θέατρο «Μάνος Κατράκης», στις 27/8 στο Μητρούσι του δήμου Σερρών και στις 30/8 στο Φεστιβάλ Γερακινείων στη Γερακίνα του δήμου Βισαλτίας.
Τον Σεπτέμβριο, η παράσταση θα ανέβει στο Στρυμονικό (2/9) και τη Σκοτούσα (4/9) του δήμου Ηράκλειας, το Σκούταρι (7/9) του δήμου Σερρών, τη Νέα Ζίχνη (10/9), τα Καλά Δένδρα (18/9) του δήμου Σερρών, την Κομοτηνή (23/9), το Ροδολίβος (24/9) του δήμου Αμφίπολης και στο δημοτικό θέατρο «Αστέρια» της πόλης των Σερρών στις 28,29 και 30/9.

Η είσοδος στις παραστάσεις που θα δοθούν στους δήμους του νομού Σερρών είναι ελεύθερη, ενώ για τις υπόλοιπες παραστάσεις, το κόστος των εισιτηρίων διαμορφώνεται ως εξής: προπώληση 8 ευρώ, γενική είσοδος 10 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, άνω των 65 ετών κ.λπ.).

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020