Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξαναχτύπησε ο "τραμπούκος" του Δήμου Σιθωνίας

DHMARXEIO SITHONIAS lg 1

Επίθεση σε γυναίκα υπάλληλο καθαριότητας

Πέρασε τα όρια του ενός γεγονότος, πια, η έμφυλη βία Δημοτικού Συμβούλου κατά Δημοτικής Υπαλλήλου – Προϊσταμένης Υπηρεσίας του Δήμου Σιθωνίας. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Χθες, σύμφωνα με το epoli.gr, ο εν λόγω Δημοτικός Σύμβουλος, επιτέθηκε με βαρύτατες, προσβλητικές εκφράσεις σε εργαζόμενη Καθαριότητας, κατά την ώρα της εργασίας της.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη, στις 11 το πρωί, ενώ η εργαζόμενη της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Σιθωνίας καθάριζε κοινόχρηστους χώρους στην παραλία Νικήτης, ερχόμενος αίφνης από πίσω της, ο Δημοτικός Σύμβουλος, ξεκίνησε νέα σοβαρή επίθεση κατά γυναίκας, εργαζόμενης του Δήμου, λέγοντάς της: «Θα σας γ@μήσω όλους. Εσένα θα σε στείλω σπίτι σου. Είσαι υποχρεωμένη να καθαρίζεις το πάρκινγκ του αυτοκινήτου μου».

Εκείνη συνερχόμενη από την αιφνίδια επίθεση, απομακρύνθηκε από το σημείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epoli.gr η εργαζόμενη υπέβαλε μήνυση κατά του Δημοτικού Συμβούλου, ενώ τονίζει πως, δεν ήταν η πρώτη φορά τέτοιας συμπεριφοράς από μέρος του.

Το epoli.gr συνεχίζοντας το ρεπορτάζ, αποκαλύπτει πως ανάλογες, επικίνδυνες συμπεριφορές έχουν υποστεί από το ίδιο πρόσωπο, συνολικά, πέντε γυναίκες - εργαζόμενες του Δήμου, με τις μηνύσεις που του έχουν υποβληθεί, να φτάνουν τις τέσσερις!

Το θέμα πια έχει περάσει τις διαστάσεις ενός «ατυχούς» – ενδεχόμενα – γεγονότος.

Το Σωματείο Εργαζομένων και ο Πρόεδρος του, Αναστάσιος Παπαργύρης, σε ανακοίνωσή τους, για το νέο δυσάρεστο γεγονός, που «έλαβε χώρα» στο Δήμο τους, τονίζουν:

«Η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Σιθωνίας μετά από Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο και ύστερα από νέα καταγγελία εργαζόμενης καθαριότητας, μας έγινε γνωστό σε λιγότερο από μια εβδομάδα και δεύτερο κρούσμα απαράδεκτης συμπεριφοράς από τον ίδιο αιρετό που επιτέθηκε λεκτικά με υβριστικούς και σεξιστικούς χαρακτηρισμούς στις 5/8/2022 σε υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Τονίζουμε ότι, το Διοικητικό Συμβούλιο δεν θα επιτρέψει σε κανέναν τέτοιου είδους συμπεριφορές προς τους εργαζόμενους του Δήμου Σιθωνίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και Ζητάμε την ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ σας για να σταματήσουν τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων από τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα».

Εξάλλου, για επαναλαμβανόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά ειδικότερα απέναντι στις γυναίκες έκανε λόγο σε δηλώσεις του στο GRTimes ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, αναφερόμενος στον 77χρονο δημοτικό σύμβουλο, σχολιάζοντας το πρώτο περιστατικό. «Αυτά είναι τα παρατράγουδα του εκλογικού νόμου. Ο εν λόγω σύμβουλος με το πρόσχημα ότι έχει εκλεγεί, συχνά–πυκνά εισβάλλει στις υπηρεσίες, τραμπουκίζει και απειλεί υπαλλήλους, με αποκορύφωμα αυτό το περιστατικό το οποίο το καταδικάζουμε απερίφραστα. Έχει δημιουργήσει πρόβλημα ακόμη και στο δημοτικό συμβούλιο απέναντι στην πρόεδρο» υπογραμμίζει.

Σήμερα (11/8) συγκαλείται εκτάκτως η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου με μοναδικό θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης την άσκηση ενδίκων μέσων κατά Δημοτικού Συμβούλου με εισηγητή τον Δήμαρχος. "Η Συνεδρίαση κρίνεται ως κατεπείγουσα λόγω άμεσων ενεργειών για την προστασία των υπαλλήλων", αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση.

Αμέσως μετά θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο και θα στείλει το ζήτημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης η οποία και θα αποφανθεί.

paliouras1

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020