Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Θάσο

fwtia thaso

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που δίνουν μάχη με της φλόγες στη Λευκή της Θάσου, μετά τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης σε δασική έκταση του νησιού (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που με έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Κεραμωτή Καβάλας μετέβησαν στο νησί:
• χθες το βράδυ:
- από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 26 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και πέντε (5) οχήματα καθώς και
- από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης 43 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα
καθώς και
• σήμερα:
- από την Περιφέρεια Αττικής, 30 πυροσβέστες και
- από Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα
• ενώ σπεύδουν:
- από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 29 πυροσβέστες με ένα όχημα
- από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα
- από την Περιφέρεια Ηπείρου, 26 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Σημειώνεται ότι στις 6:25 σήμερα το πρωί, εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Κοίνυρα Θάσου προς ασφαλή κατεύθυνση.
Επίσης, από το πρώτο φως έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά, 8 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό.
Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν, 2 ελικόπτερα και 3 μηχανήματα έργου του Γ.Ε.ΕΘ.Α., εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

 

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020